Dit elektrische Bentley Blower-miniatuurtje kan je gewoon als auto gebruiken

Little Car Company Blower Junior 2023

Denk je aan een miniatuurauto, dan denk je vast aan een stuk speelgoed. Deze Blower Junior van The Little Car Company is echter het soort speelgoed waar ook volwassenen zich mee kunnen amuseren. Sterker nog: het is stiekem een straatlegale auto met een elektrisch rijbereik van zo’n 100 kilometer.

Wil je dat je kinderen de coolste van je Latemse straat zijn? Dan moet je eens bij The Little Car Company gaan kijken, want dat Britse bedrijf maakt al jaren miniatuurversies van iconische klassiekers. Zo kan je je kroost trakteren op een eigen Ferrari 250 Testa Rossa, een kleine Bugatti Type 35 of een Aston Martin DB5 met desgewenst zelfs James Bond-opsmuk, en het voordeel is dat je doorgaans ook als volwassene achter het stuur past… En dat geldt al helemaal voor hun nieuwste creatie.

Speelgoed of Microlino-concurrent?

De Britten hebben zich namelijk aan de iconische Bentley Blower gewaagd, en meer specifiek aan het bekendste exemplaar van de racewagen: nummertje 2 uit 1929. Die hebben ze voor de gelegenheid wel 15% doen krimpen, al is dat best bescheiden in vergelijking met de doorgaans 25% kleinere schaalmodellen van The Little Car Company. Samen met het feitje dat zo’n originele Bentley geen kleine auto is, is deze Blower Junior met zijn 3,72 meter lengte alvast langer dan een Hyundai i10. Je past er ook met twee personen in — al moet je dan wel tandemgewijs achter elkaar zitten — en de elektrische aandrijflijn kan je tot 100 kilometer ver brengen. Dat dankt hij aan een accu van 10,8 kWh, terwijl de elektromotor met 22 pk hem een topsnelheid van 72 km/u geeft.

Little Car Company Blower Junior 2023

Een wereldreis zal je er dus niet mee maken, maar dat maakt deze Blower Junior stiekem bijna even bruikbaar als pakweg een Microlino. Zo is dit bijvoorbeeld ook het eerste miniatuurtje van The Little Car Company dat gehomologeerd is voor de openbare weg, getuige zijn set nummerplaten. Je moet er wel (nog) dieper voor in de buidel tasten dan voor zo’n Microlino: de Britten vragen 90.000 pond voor de Blower Junior, omgerekend 105.000 euro.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités