Deze Ferrari Testa Rossa J is meer dan 60 km/u snel speelgoed

Ferrari Testa Rossa J Little Car Company 2021

De makers van de Bugatti Baby II hebben niet stilgezeten. The Little Car Company heeft nu ook een Ferrari Testa Rossa uitgewerkt op 75 procent van de ware grootte... voor een luttele 93.000 euro.

De Testa Rossa J – de ‘J’ staat voor ‘junior’ is een exacte kopie van de Ferrari Testa Rossa uit 1957. Dat dit stuk peperdure speelgoed zo waarheidsgetrouw werd nagebouwd, is dankzij Ferrari zelf. De Italianen hielden de ontwikkeling van de Testa Rossa J nauwlettend in de gaten, en stelden zelfs enkele originele schetsen van weleer ter beschikking om sommige chassiscomponenten uit te werken... die door Ferrari op het Fiorano-testterrein nog eens werden gefinetuned.

Ferrari Testa Rossa J Little Car Company 2021

Het resultaat is een 3,1 meter lange elektrische speelgoedauto met een handgemaakt aluminium koetswerk. De verf en de logo’s komen van Ferrari zelf. De Italianen zorgden ook voor de lederen bekleding binnenin en de pedalen, die ze van de F8 Tributo leenden. Het stuur werd gemaakt door specialist Nardi, net als in 1957. De banden komen van Pirelli. Er zijn 53 koetswerkkleuren en 14 historische livreien.

Ferrari Testa Rossa J Little Car Company 2021

Onderhuids zitten er in deze Testa Rossa J drie batterijen, die een totaal rijbereik van 90 kilometer garanderen. Beginners rijden volgens The Little Car Company best eerst in de Novice-rijmodus, die de snelheid beperkt tot 20 km/u. Comfort en Sport verhogen de snelheid tot 45 en 60 km/u, en de Race-modus houdt het bij een mysterieuze ‘meer dan 60 km/u’. Straatlegaal is de Testa Rossa J niet, en maar goed ook, aangezien je er al vanaf je 14 jaar in mag rijden. Als je tenminste 93.000 euro exclusief btw in je spaarvarken hebt zitten...

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
A B 17:52
afbeelding van A B

Het is niet straatlegaal en toch mag je er pas vanaf 14j in zitten? Wie bepaalt dat?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws