Bentley bouwt opnieuw Blowers

Bentley Blower replica

Bentley houdt van haar geschiedenis, zoals vissen van water. Daarom besloot Bentley dat het een goed idee zou zijn om de Blower opnieuw in productie te nemen, weliswaar in beperkte mate.

Zopas legden de Britten de laatste hand aan het eerste exemplaar uit een reeks van 12 Blowers. De Blower, dat is een extra krachtige versie van de Bentley 4½ Litre uit de jaren 20. Omdat een klant vond dat de basisversie niet genoeg vermogen leverde, knutselde hij er een supercharger op. Hop, 110 pk extra, en met 240 pk was deze Blower de snelste van het pak.

Bentley Blower replica

Nu, zo'n 90 jaar later heeft Bentley besloten dat ze 12 replica's van deze wagen willen bouwen. In de voorbereiding kroop 40.000 uren werk. Niet in het minst was het een hele karwei om 2.000 onderdelen van destijds opnieuw na te maken met behulp van moderne technieken. Bentley respecteerde daarbij de originaliteit van de onderdelen maar maakte ze wel iets veiliger voor de hedendaagse normen.

Bentley Blower replica

Hopen op een van de 12 Blowers moet je niet doen, alle twaalf exemplaren zijn al gereserveerd. De eerste is er dus nu al en in 2022 zullen de elf overige exemplaren afgebouwd worden. Betalen zal je 'm toch niet kunnen, want hoewel Bentley geen informatie over het prijskaartje meegeeft, weten wij al dat hij niet zomaar "betaalbaar" opgespeld zal krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws