Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario is klaar om te racen… als je durft (2023)

Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario 2023

Lamborghini’s raceteam bestaat tien jaar, en dat moet gevierd worden. Daarom schroefden de Italianen een wel heel speciale Huracan in elkaar: de STO SC 10° Anniversario. Die voegt nog wat extra raceaanpassingen toe aan de op zich al potente Huracan STO, maar wij zouden ons er niet mee in de strijd durven mengen.

Het team mag dan niet bepaald actief zijn in iets als de Formule 1, maar Lamborghini’s Squadra Corse drukt flink zijn stempel op een aantal andere raceklasses. Zo wisten ze al meer dan 50 overwinningen te halen in de GT3-klasse, terwijl ze drie keer op rij de 24 Uur van Daytona wonnen in de GTD-klasse. Volgend jaar gaan ze zelfs voor het eerst meespelen in de LMDh-klasse met een heuse hypercar. Stiekem zegt ons dat allemaal ook niet zo veel, maar blijkbaar doet Lamborghini dat alles al tien jaar… Tijd dus voor een verjaardagscadeautje.

Straatlegale racer

Lamborghini’s ‘Ad Personam’-afdeling heeft namelijk deze Huracan STO SC 10° Anniversario ontwikkeld, een auto die de reguliere STO nog net dat tikkeltje sportiever maakt. Zo blijft de V10 wel de gewoonlijke 640 pk produceren, maar brult die luider dan ooit door een set Akrapovic-uitlaten. Verder past Lamborghini de hoek van de spoiler ietwat aan en monteert het extra koolstofvezel vleugeltjes op de neus om de luchtstroom te optimaliseren, terwijl raceklare dempers en veren de supercar dichter tegen het tarmac brengen. Dat alles wordt overgoten met een sausje dat doet denken aan de hypercar waarmee Lamborghini straks gaat deelnemen in Le Mans, dus reken op een samenspel van Verde Mantis, Nero Noctis en de nodige tricolore strepen.

Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario 2023

Het resultaat is een Huracan STO die helemaal klaar is om te racen, al is hij ook gewoon straatlegaal. De kans lijkt ons echter het grootst dat de Lambo geen van beide omgevingen al te veel gaat verkennen want zoals zijn ontstaan uit de ‘Ad Personam’-afdeling al doet vermoeden, bestaat er maar één exemplaar van. Hoeveel zijn opdrachtgever ervoor moeten betalen heeft weten we niet, maar iets zegt ons dat het genoeg is om er niet mee tussen een hoop andere hitsige racers mee te gaan scheuren. Geniet dus even van onderstaande beelden, want nadien verdwijnt deze Lamborghini Huracan STO SC 10° Anniversario hoogstwaarschijnlijk voorgoed in iemands garage…

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités