Officieel: Mercedes-AMG SL 63 S E Performance plugt in voor extra power (2023)

Mercedes-AMG SL 63 S E Performance 2023

Mercedes-AMG trakteert zijn nieuwe SL op een plug-inhybride aandrijflijn, maar dat is niet zomaar een plug-inhybride aandrijflijn. In de plaats daarvan pompt deze 63 S E Performance maar liefst 816 pk uit de combinatie van een V8 en een elektromotor. Inderdaad: maak kennis met de krachtigste SL ooit.

Wanneer Mercedes-AMG een tweetal jaar geleden zijn gloednieuwe SL onthulde, pakte die uit met heel wat primeuren. Zo was dit de eerste SL die af-fabriek met vier zitplaatsen besteld kon worden, de eerste SL die je met vierwielaandrijving kon krijgen én de eerste SL die met een viercilindermotor verkrijgbaar werd. Nu komt daar echter nog een nieuwigheidje bij: een extra klep in de kont.

C 63-techniek… Mét V8!

Dat is namelijk het enige uiterlijke onderscheid tussen deze Mercedes-AMG SL 63 S E Performance en de reguliere SL 63, of toch als je de rood omrande logootjes negeert. Het gaat hier dus om een plug-inhybride maar maak je geen zorgen, purist, want in tegenstelling tot pakweg de C 63 S E Performance is dat er hier géén op basis van een viercilindermotor. In de plaats daarvan laat Mercedes-AMG de 4.0-liter biturbo-V8 gewoon zitten en krijgt die gezelschap van een elektromotor met 204 pk op de achteras. Die kan langs een slim differentieel zijn vermogen ook aan de vooras geven en hetzelfde geldt voor de verbrandingsmotor, die naar wens op beide assen kan werken.

Mercedes-AMG SL 63 S E Performance 2023

De elektromotor haalt zijn stroom uit een accu van 6,1 kWh en veel kaas hoef je niet van plug-inhybrides gegeten te hebben om te snappen dat die best klein is. Na 13 elektrische kilometers is de batterij namelijk al leeg, maar de nadruk van Mercedes-AMG ligt dan ook niet op zuinigheid. In de plaats daarvan ligt die op prestaties, en zo maakt de rest van de cijfers flink wat meer indruk. Met wat extra sleutelwerk schopt de V8 het op zichzelf bijvoorbeeld tot 612 pk, waardoor het totale vermogen op maar liefst 816 pk en het koppel op 1.420 Nm komt te liggen.

Krachtigste SL ooit

Daarmee evenaart hij de GT 4-Door 63 S E Performance nog net niet, maar verdient hij wel de titel ‘krachtigste productie-SL ooit’. Je sprint ermee naar de 100 km/u in 2,9 seconden en gaat daarna door tot een topsnelheid van 317 km/u. Om die cijfers allemaal in bedwang te houden, beschikt de SL 63 S E Performance naast zijn slimme vierwielaandrijving ook standaard over actieve rolstabilisatie, een actieve spoiler, een meesturende achteras en koolstofkeramische remmerij. Verder krijgt de stekker-SL een scala aan rijmodi mee, van de broodnodige ‘Battery Hold’-modus om je elektrokracht te sparen onderweg naar het circuit tot een ‘Race’-stand om, eens aangekomen, al het beschikbare vermogen te ontketenen.

Mercedes-AMG SL 63 S E Performance 2023

Heb je daarmee nog niet genoeg om tegen je makkers over te stoefen, dan kan je te rade gaan bij de Manufaktur-afdeling van Mercedes. Daar kan je de SL 63 S E Performance naar lieve lust laten personaliseren met een breed gamma aan buiten- en binnenafwerkingen. Wat je er allemaal voor over moet hebben, weten we op dit moment nog niet.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités