BMW XM krijgt wat hij verdient van tuner Mansory

BMW XM Mansory 2024

De BMW XM is één van de meest controversiële auto’s van het moment, maar zelfs die heeft zijn doordeweekse kantjes. Zo krijgt het standaardmodel eigenlijk maar een klein spoilertje en had er altijd nog meer koolstofvezel tegen de koets aan kunnen kleven. Wil je met andere woorden all the way gaan, dan kan je nu bij Mansory terecht.

Zeg je “Mansory,” dan komt ons haar stiekem al rechtop te staan. De Duitse tuner staat er namelijk om bekend om alles wat hij aanraakt, om te zetten in je reinste overdaad. Zo zagen we bijvoorbeeld al een ooit bloedmooie Ferrari SF90 Spider transformeren tot een wildbespoilerde schim van zichzelf terwijl de Land Rover Defender pas nog getrakteerd werd op een hele koolstofwinkel… Maar wat zou er gebeuren als hun donorwagen om te beginnen al één van de meest smaakgevoelige modellen op de markt was?

precies wat de XM nodig heeft?

Om die vraag te beantwoorden, heeft Mansory zijn saus gegoten over de BMW XM en het resultaat vraagt misschien een minuutje of twee gewenning. Zo heeft de tuner met plezier de slechtste kantjes van de XM geaccentueerd met een enorme hoeveelheid met zijn favoriete soort koolstofvezel: forged carbon. Die zit onder andere op de voorbumper en loopt zo door rond de koplampen en de giga-grille, waar er nog een uitloper vertrekt richting een absurde power bulge op de motorkap. Achteraan vind je meer van datzelfde, waar zowel de complete achterbumper als de twee (!) spoilers uit hetzelfde goedje bestaan.

BMW XM Mansory 2024

Eens die gewenning voorbij is, kan je eigenlijk maar moeilijk om de gedachte heen dat deze Mansory-behandeling precies is wat de XM nodig heeft. Zo mag de standaardversie van de SUV wel al een opvallend stuk automobiel zijn, maar veel verder dan dat kan je in het gamma van BMW zelf niet gaan. Zo bieden ze wel een ‘Label Red’-versie aan maar meer dan wat rode lipstick biedt die op visueel vlak niet… Terwijl de gemiddelde XM-koper het ding waarschijnlijk net koopt omdàt het een rijdend statement is, dus misschien is die koper dan ook wel te vinden voor zo’n Mansory-pakketje.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités