Tuner Mansory maakt Land Rover Defender misselijkmakend (krachtig)

Mansory Defender Black Edition 2023

Bedek je ogen, Land Rover-fanaat, want Mansory heeft zich over de Defender gebogen. Het resultaat is deze Defender Black Edition, een auto met zo’n zondvloed aan aanpassingen dat je er bijna misselijk van zou worden… En als zijn looks dat niet met je doen, dan is er altijd nog zijn vermogen.

De Land Rover Defender heeft één doel voor ogen: zo vakkundig mogelijk ruig terrein verteren. Dat is dan echter buiten één specifieke Defender gerekend, want de Britten bieden ook een V8-versie aan van hun offroader. Met zijn extra lawaai en extra vermogen is dat veruit de meest absurde der Defenders... En als iemand “absurd” zegt in de buurt van Mansory, dan doet die tuner er alles aan om er nog een schepje bovenop te doen.

Weg, terreinwagen

Maak dus kennis met de Defender Black Edition, en neem gerust een momentje de tijd om hem te laten binnenkomen. Deze arme Defender werd namelijk op z’n Mansory’s overladen van de spoilers, splitters en wielkastverbreders. Die werden stuk voor stuk opgetrokken uit koolstofvezel, en dat geldt ook voor de nieuwe motorkap met zijn gigantische luchthappers. Op het dak vinden we dan weer twee heuse LED-spots om zijn status als terreinwagen nog even te onderstrepen maar laat ons eerlijk zijn: met die flinterdunne bandjes en verlaagde bumpers gaat deze Defender nergens heen wanneer de ondergrond wat losser wordt.

Mansory Defender Black Edition 2023

Die vier knoerten van knalpijpen in de diffuser geven echter al weg waar de nadruk op ligt bij dit exemplaar: vermogen. Zo haalt de standaard Defender V8 al een ronduit beangstigende 525 pk uit zijn 5.0-litermotor met supercharger, maar die dreven ze bij Mansory nog verder op tot het blok 650 pk en 870 Nm koppel ophoest. De 0-naar-100-tijd van 4,7 seconden moet dan ook bizar snel aanvoelen in iets zo hoogpotig als een Defender, maar dat gevoel zal weinigen gegeven zijn. Mansory gaat namelijk slechts 10 exemplaren van deze Defender Black Edition bouwen… Al kan je de individuele aanpassingen wel bestellen om ze op je eigen Defender te monteren — of hadden we dat nu beter niet gezegd?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws