Kalmar RS-6 biedt Porsche 911 Dakar-plezier voor een derde van de prijs

Porsche 996 Kalmar RS-6 2024

Is de Porsche 911 Dakar helemaal je meug? Dan ben je vast niet alleen, al is de kans om er eentje te kopen niet iedereen gegeven. Zo bouwt Porsche hem maar in beperkte oplage en moet je er ook dik 250.000 euro voor over hebben. Nu is er echter manier om gelijkaardige sensaties te krijgen voor véél minder geld.

De Porsche 911 Dakar is zo’n auto waarvan concurrenten — en misschien ook Porsche zelf — zich vast afvragen waarom ze niet eerder op het idee gekomen zijn. Crossovers zijn namelijk je van het tegenwoordig dus combineer dat met een iconische sportwagenvorm en dat kan toch niet ander dan een succesformule worden? Er is echter een probleem, want Porsche bouwt de 911 Dakar maar in een oplage van 2.500 exemplaren en bovendien moet je er welgeteld 251.932 euro en 43 cent — echt waar, Porsche — voor neertellen. Dakar-eigendom is met andere woorden niet voor iedereen, maar gelukkig is er een alternatief.

Paardenoog-Porsche op stelten

Het Deense Kalmar Automotive heeft namelijk zijn RS-6 onthuld en ondanks wat die naam doet vermoeden, zijn ze daarvoor niet vertrokken van een Audi. In de plaats daarvan kijken we hier naar een Porsche 911 van 996-generatie of, in de volksmond, de ‘paardenoog’-Porsche. Die trakteerde Kalmar voor de gelegenheid op nieuwe veren en verstelbare dempers zodat de sportwagen 8 centimeter hoger op zijn poten komt te staan, terwijl er in de wielkasten 16-inch rallyvelgen met offroadbanden pronken. Combineer dat dus met wat beschermplaten onder de bumpers, een stoer dakrek en sportief stickerwerk en jawel: het eindresultaat ziet er een beetje uit alsof Porsche effectief al in de 90’s met de Dakar-lijn was begonnen.

Porsche 996 Kalmar RS-6 2024

Dat Kalmar van de minst populaire generatie van de 911 vertrokken is, heeft echter een belangrijk voordeel. Met een beetje geluk tik je namelijk een exemplaar van die 996 op de kop voor minder dan 30.000 euro, wat er meteen ook de goedkoopste der 911’en van maakt. Voeg daar dus de 45.000 euro aan toe die de Denen vragen voor de ombouw, en deze RS-6 laat je proeven van Porsche 911 Dakar-eigendom voor minder dan een derde van de prijs.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités