Poging elfendertig: Honda wil nu samen met Nissan EV’s ontwikkelen

Honda Ariya render 2024

Maak je klaar voor een nieuwe Honda-samenwerking — inderdaad: nog eentje. Na een mislukte deal met GM en een moeizame start met Sony, is het merk namelijk op zoek gegaan naar een nieuwe partner voor de ontwikkeling van elektrische auto’s. Enter: niemand minder dan Nissan.

We moeten er geen doekjes om winden: Japanse merken en elektrische auto’s gaan niet altijd even goed samen. Kijk bijvoorbeeld maar naar Honda dat net nog de stekker — heb je ‘m? — moest trekken uit de E wegens te onpopulair. Nu hebben ze ook de E:Ny1 maar wij durven wedden dat die dezelfde richting uitgaat, al is het maar omdat niemand zijn naam kan onthouden. Reden genoeg dus om een samenwerking aan te gaan met dat ene Japanse merk dat wél kaas gegeten heeft van EV’s.

Samen voor software en elektrificatie

Honda heeft namelijk aangekondigd dat het met Nissan gaat onderzoeken hoe ze kunnen samenwerken. De nadruk lijkt daarbij alvast te gaan liggen op twee zaken: software en elektrische auto’s. De CEO’s van beide merken geven te kennen dat ze aan de vooravond staan van een enorme transformatie in de autosector en dat die vergelijkbare uitdagingen voor beide constructeurs met zich meebrengt. Daarom willen ze uitzoeken of ze die uitdagingen samen kunnen aangaan, al gaat het voor de duidelijkheid nog slechts om een voorstudie en staat nog niks vast.

Honda E:Ny1 2024

Het zou ook niet de eerste keer zijn dat een EV-samenwerking van Honda afspringt want eerder plande de constructeur al om elektrische auto’s te gaan ontwikkelen met General Motors. Samen zouden ze vanaf 2027 een heel gamma aan betaalbare EV’s op de markt brengen maar eind vorig jaar besloten beide partijen om elk hun eigen kant uit te gaan. Daarnaast werkt Honda ook al jaren aan de opstart van een elektrisch premiummerk samen met Sony. Dat ‘Afeela’ klinkt voorlopig veelbelovend, al blijft het daar voorlopig bij een enkel prototype. Benieuwd dus of Nissan het elektrische tij voor Honda kan helpen keren.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités