Gelekt: Audi A6 2011

Tot zover het respecteren van de embargo's. Zowel de Nederlandse als de Belgische 'oude' media laten vandaag al beelden zien van de nieuwe Audi A6. Twee keer kijken, het is niet de Audi A8 noch de A4 die op je scherm staat. Audi trekt gewoon de designlijn van deze modellen door naar de grote berline.

De Audi A6 is gebouwd uit een combinatie van een stalen basisstructuur met aluminium panelen. Dat zorgt voor 80 kg gewichtsbesparing. In het motorengamma de bekende TDI- en TSI-combinaties. De diesels zijn er met 163 of 177 pk voor de 2.0 TDI, de 3.0 TDI krijgt 204 of 245 pk. De benzinemotoren komen in eerste instantie als 2.8 FSI en 3.0 TFSI, met 208 en 300 pk. Ook van deze A6 komt een hybride-variant, voorzien van een motorisatie die we al in de Q5 Hybrid terugvonden. Het gaat ook hier om de 2.0 TSI uit de Golf GTI, gekoppeld met een elektromotor. De combinatie is goed voor een vermogen van 245 pk en een koppel van 480 Nm.

Binnen vinden we ook wat nieuws, het MMI-multimediasysteem werd herwerkt, PreSensesysteem zal gaan anticiperen op mogelijk gevaar. Het Audi Drive Select-systeem bevat nu ook een Efficiency-modus, zodat u dichter bij de opgegeven verbruikscijfers kan komen.

Derniers articles publiés

Commentaires (11)

Laisser un commentaire
@uto 16:39
Portrait de @uto

knappe bak !

Nuvolari 17:54
Portrait de Nuvolari

Dat interieur lijkt wel erg "BMW-inspired"

Techno Patat 18:34
Portrait de Techno Patat

moet my inhouden om niet het gewoonlijke copy past comment te roepen, maar eerlijk is eerlijk, de achterkant is er toch wel heeeel weinig aan veranderd niet? en qua lijnen ook weinig... de voorkant kon ikzelf fotoshoppen etc etc ...

het interieur daarentegen ziet er wel goed uit! bmw kan daar iets uit leren met hun toch wel vrij saaie interieuren! @nuvolari, het lijkt er ergens wel op, maar dan beter, spanneder en vooral mooier uitgewerkt vind ik!

Anoniem 22:05
Portrait de Anoniem

Wat Techno Patat zegt,
Dashboard is echt een verbetering, alleen die middenconsole vind ik maar een rare verschijning

Techno Patat 14:41
Portrait de Techno Patat

oliver, you got my point!!!

@anoniem, nu je het zegt idd wel, maar ergens past het wel, het breekt de 'sleur' zo een klein imperfectietje ;)!

Techno Patat 16:51
Portrait de Techno Patat

semtex is een held! eindelijk een 'fanboy' die toegeeft dat audi niet goed bezig is de laatste tijd, die zijn zeldzaam!

- Max - 17:32
Portrait de - Max -

ik vind hem absoluut niet wauw, integendeel.. Audi is niet echt creatief, jammer dat dit model weer zo hard op de anderen lijken.. Curieus naar de Avant!

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités