Teaservideo: VW belooft komst ID. Buzz in 2022

Volkswagen ID. Buzz Teaser 2021

Volkswagen is even achter de sociale media gekropen om een teaservideo te tonen over de ID.Buzz. De elektrische retrobus zit er namelijk al even aan te komen, maar als we het Twitteraccount erop mogen geloven krijgen we hem het komende jaar echt te zien.

Bij Volkswagen weten ze inmiddels wel waar hun sterktes liggen. Om bijvoorbeeld te geloven dat één van de zwaargewichten in hun geschiedenis het nobele T1-busje is hoeven we nog maar naar de astronomische prijzen van het klassieke kleinood te kijken. In Wolfsburg grijpen ze dus maar al te graag terug naar de populaire bus, en dat deden ze eigenlijk in 2011 al met de Bulli Concept en in 2016 nog eens met de Budd-E Concept. Vervolgens presenteerden ze in 2017 de ID. Buzz als liefdeskind van die twee voorgaande studiemodellen, en die laatste zou het komende jaar eindelijk in productie gaan.

Oer-DNA

Het ontwerp van de ID. Buzz mag dus niet meteen een verrassing zijn, al hult Volkswagen de auto voorlopig wel nog in een strakke regenboogcamouflage. We herkennen echter meteen lichtunits die de vorm van die op de ID.3, ID.4 en ID.5 volgen en ook hier verbonden worden door een LED-balk. Daarnaast geeft het kleurrijke lijnenspel ook weg dat het front de herkenbare V-vorm van de oer-Bulli zal volgen en mogen we op basis van het kleurverschil boven en onder de gordellijn alvast verwachten dat ook deze bus met een two-tone-carrosserie verkrijgbaar zal zijn. Volkswagen steekt de gelijkenissen met het origineel ook niet weg: in de video spreken ze zelf over The DNA of an icon.

Als we de geruchtenmolen mogen geloven zou de ID. Buzz verkrijgbaar worden met vier- of tweewielaandrijving. Die laatste zou zijn vermogen net als de ID.3, ID.4 en ID.5 naar de achterwielen sturen. Naast een personenversie zou de Buzz als vanouds ook in bestelvorm op de markt komen en waarschijnlijk zelfs als zuiver elektrische mini-camper. Dat zou ook meteen een unicum in het kampeersegment zijn.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités