Officieel: Volkswagen Bulli Concept (2011)

Volkswagen lijkt een vervolg te willen breien op de legendarische T1-hippie-busjes. Ze zal daarvoor opnieuw een concept voorstellen in Genève, en daar gaven ze gisteren alle beelden en informatie over vrij. De Volkswagen Bulli, zoals hij officieel wordt genoemd, is 399 cm lang, 175 cm breed en 170 cm hoog. Die afmetingen in combinatie met een grote wielbasis zorgen ervoor dat er binnenin opnieuw aan plek een overschot is. Onder de kap schuilt een elektromotor., een 1.0 en 1.4 liter zullen ook beschikbaar zijn, al praat VW liever over de elektrische variant.

Het elektroblok is goed voor 85 kW en 275 Nm en kan na een volledige herlaadbeurt de Bulli zo'n 300 kilometer ver brengen, met een maximum snelheid van 140 km/u. De sprint naar 100 doet hij in 11,5 seconden.

Qua design kiest Volkswagen opnieuw voor de strakke lijnen, zonder de link met het origineel te verwaarlozen. Zo herkennen we het grote logo dat opnieuw een prominente plaats krijgt aan de voorzijde. Binnenin kan je weinig of niets herkennen uit het origineel T1 busje van vijftig jaar geleden. Volkswagen gaat opnieuw voor kwaliteit en flanst er zelfs een super hi-tech infotainment systeem in, gekoppeld aan een iPad, waarmee je vast alles kan doen. Verder valt binnenin ook het panoramisch dak op  en de achterbank die je 60:40 kan verstellen.

De naam Bulli komt trouwens van de bijnaam die de Duisters de oude T1 gaven. In Amerika werd hij Microbus genoemd, de naam van het concept dat vorig jaar werd voorgesteld en waarop deze gebaseerd is.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws