‘Dare Forward 2030’: Ook Jeep krijgt een elektrische auto

Jeep SUV EV SUV-e Preview 2022

Stellantis — moederhuis van onder andere Opel, Peugeot en Fiat — heeft zijn koolstofneutrale toekomstplannen uit de doeken gedaan. Ook ruigere merken als Jeep moeten daarin hun steentje bijdragen, en dat begint met deze verrassend concrete, zuiver elektrische SUV.

Het kersverse Stellantis blijft niet bij de pakken zitten. De groep bestaat nog maar een dik jaar en heeft in die tijd al aardig wat elektrische deadlines onze richting uit gesmeten, te beginnen bij DS Automobiles vanaf 2024 tot zelfs Alfa Romeo vanaf 2027. Nu komt het concern met de ultieme belofte, want vanaf 2030 zal geen van zijn dochtermerken nog een auto met verbrandingsmotor aanbieden in Europa. Dat betekent dat bijvoorbeeld ook Jeep de zuiver elektrische toer op moet, en die toer begint met deze naamloze EV.

Productierijp

Tijdens zijn presentatie liet CEO Carlos Tavares namelijk voor het eerst een paar beelden zien van een gloednieuwe, elektrische Jeep. Dat model neemt een aantal designkenmerken over van de Compass en zelfs de nieuwe Grand Cherokee over maar giet die in een compacter formaat. Vooral de iconische grille met zijn zeven lamellen is enigszins verrassend, al is die in dit geval natuurlijk gesloten en voor de zekerheid ook voorzien van een ‘e’-tje. Het studiemodel ziet er bovenal best productierijp uit, en dat is ook geen toeval: Stellantis belooft de auto al begin volgend jaar op de markt te brengen.

Jeep SUV EV SUV-e Preview 2022

Voorlopig houden ze bij Jeep de lippen echter nog stijf op elkaar met betrekking tot de technische gegevens van de nieuwkomer, dus beperken we ons nog even tot de laatste roddels. Zo zou Automotive News opgevangen hebben dat er een compacte Jeep op de productieplanning van de Poolse Stellantis-fabriek staat, met een productiestart in november 2022. Die zou op het CMP-platform komen te staan dat tegenwoordig al onder de Peugeot 2008, Opel Mokka en Citroën C4 schuilt, en die hebben allemaal — jawel — elektrische versies. Zo zou de Jeep er aanvankelijk ook met verbrandingsmotoren kunnen komen, en dan pas vanaf 2023 geleverd worden met een elektrische aandrijflijn. Meer officiële details geeft Stellantis vrij in de komende maanden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités