Mercedes’ nieuwe infotainmentsysteem zet je rijgedrag om in muziek

Mercedes MBOS Sound Drive 2024

Vergeet MBUX, want Mercedes heeft een gloednieuw infotainmentsysteem voor zijn auto’s onthuld. Onder de noemer MB.OS krijgt je spraakassistent straks de hulp van AI, maar dat is niet het opvallendste aan de nieuwe interface. Zo kan die ook muziek genereren op basis van je gasinput.

De Consumer Electronics Show in Las Vegas is volop aan de gang, en dat zal je geweten hebben. Zo gaf Honda er al het startschot voor een gloednieuw EV-gamma, onthulde Hyundai er een elektrisch vliegtuig en verklapte Volkswagen dat het infotainmentsysteem van zijn modellen straks integratie krijgt van ChatGPT. Ook Mercedes heeft echter zo’n nieuw infotainmentsysteem, en dat gaat nog net een stapje verder.

Black Eyed Peas bij volgas

De nieuwe MB.OS-interface zal namelijk een functie krijgen die ze bij Mercedes ‘MBUX Sound Drive’ noemen, en die naam geeft al enigszins weg waarover het gaat. Zo zal het systeem geluiden genereren op basis van hoe snel je rijdt en hoe hard je versnelt of vertraagt. Dat zijn ook niet zomaar geluiden want Mercedes spreekt zelf over een “interactieve muziekervaring” en ging ervoor in zee met niemand minder dan Will.I.Am. Reken dus waarschijnlijk op iets dat doet denken aan de zwaardere nummers van Black Eyed Peas, want de functie werd specifiek bedacht voor de elektrische modellen van Mercedes-AMG.

Mercedes MBOS Sound Drive 2024

Ook de andere Mercedessen krijgen straks het MB.OS-systeem ingebouwd, maar het merk verklapt nog niet helemaal wat we daarvan mogen verwachten. We mogen alleen weten dat ook hier de spraakassistent voortaan bijgestaan wordt door artificiële intelligentie waardoor je blijkbaar niet meer “Hey Mercedes” moet zeggen voor die zich begint te moeien — als dat maar goedkomt. Verder mag je rekenen op flink wat nieuwe apps, een Dolby Atmos-audiosysteem en een soort 3D-projectie van de navigatie-instructies. Wanneer we het allemaal aan den lijve mogen ondervinden in hun modellen, geeft Mercedes nog niet mee.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités