EV voor 40 euro per maand: Frankrijk introduceert ‘sociale leasing’ voor lage inkomens

Frankrijk sociale leasing 2024

De Franse overheid wil zijn burgers aan de stekker krijgen, en al helemaal indien die burgers een lager inkomen hebben. Zo werd er begin dit jaar het startschot gegeven voor een ‘sociale leasing’ waarbinnen EV’s al voor 40 euro per maand gehuurd kunnen worden… Een beetje zoals een OCMW voor EV’s, zeg maar.

EV-subsidies zijn weer helemaal terug van weggeweest, kijk maar naar ons eigenste Vlaanderen. Zo krijg je hier sinds begin dit jaar tot 5.000 euro teruggestort indien je een elektrische auto aankoopt voor minder dan 40.000 euro. Die laatste beperking dient ertoe om te vermijden dat rijke burgers kortingen in de wacht slepen bij aankoop van hun peperdure luxe-EV, maar in het naburige Frankrijk hebben ze daar een veel uitgebreider programma voor uit de grond gestampt.

40 euro zonder voorschot

De Franse overheid heeft namelijk het startschot gegeven voor zijn ‘sociale leasing’, een programma waarbij inwoners met een laag inkomen elektrische auto’s kunnen leasen voor opmerkelijk lage prijzen. Die prijzen starten al aan slechts 40 euro per maand voor een Renault Twingo E-Tech, gevolgd door de Fiat 500e voor 49 euro en de Citroën ë-C3 voor 54 euro per maand. Hieronder goten we ze ter referentie allemaal in een lijstje en het zal je daarbij vast niet ontgaan dat vooral het — toch grotendeels Franse — Stellantis-concern daar de vruchten van plukt. Dat is ook geen toeval: de subsidie mikt op goedkope elektrische auto’s die liefst in Frankrijk en anders op zijn minst binnen Europa geproduceerd worden.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités