Eerste teaser van de Alpina B3

BMW F30 Alpina B3

Het is een gekende volgorde geworden: BMW lanceert een nieuw model, Alpina denkt er het zijne van en nadien komt BMW op de proppen met zijn M-variant. In Genève zitten we aan stap twee: de Alpina B3.

De nieuwe 3-reeks kennen we ondertussen al een tijdje en dus is het tijd voor de Alpina-versie. De huistuner toont vandaag een eerste beeld van haar F30 B3 alvorens die officieel voor te stellen op de autoshow van Genève.

Voorlopig weinig verrassend: de gekende lip met Alpina opschrift en agressievere bumper zijn het enige wat ze ons momenteel laten zien. Verwacht daarbij nog de gekende Alpina velgen, de gekleurde stiksels binnenin en een dubbele uitlaat extra achteraan.

Onder de kap zou BMW's drieliter zes-in-lijn schuilen met allicht meer dan 400 pk en 540 Nm. Het maximaal vermogen zou beschikbaar zijn tussen 5.500 en 7.000 tpm, de koppelcurve is maximaal vanaf 1.300 tpm. Dat zijn geschatte cijfers, officieel werd er nog niets bekend gemaakt.

Het blok wordt gekoppeld aan een acht-traps ZF automaat die alle vermogen naar de achterwielen stuurt. Nadien zal er ongetwijfeld een vierwiel-variant volgen. De Alpina B3 zou het net beter doen dan de BMW 335i, die doet de sprint naar 100 km/u in vijf seconden. Alpina zegt de wagen ook twintig procent zuiniger te maken dan diens voorganger.

De nieuwe Alpina B3 zal gelanceerd worden als sedan, niet veel later volgen de Touring en cabrio. Als coupé komt die er niet, daarvoor hebben we sinds kort een 4-reeks. Verwacht dus eerder een Alpina B4.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités