Autofans videotip: exclusieve BMW Alpina's

BMW Alpina's

Alpina is al sinds 1965 veel meer dan slechts een tuner van BMW's. Hun productieprocessen zijn zo nauw geïntegreerd in die van BMW dat ze door de Duitse organisatie TÜV zelfs erkend worden als een eigen automerk. In dit filmpje vertelt een Amerikaan over zijn liefde voor exclusieve BMW Alpina's aan de hand van enkele extreem zeldzame modellen.

In het filmpje zien we onder andere een exclusieve e24 Alpina B10 3.5l waar er maar 44 exemplaren van zijn gebouwd. Het enige exemplaar in heel Noord- en Zuid-Amerika is in bezit van deze verzamelaar met een onvoorstelbare liefde voor het Duitse automerk. Vroeger was hij naar eigen zeggen meerdere malen het onderwerp van spot van zijn muscle car buddies. Toch hield hij zijn interesse vol en bouwde hij over de jaren deze indrukwekkende verzameling op.

Onze rijtest met een moderne Alpina D5 Bi-Turbo kan je hier vinden.

Bedankt voor de tip, Glenn

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:22
afbeelding van Techno Patat

Echt van genoten van dit filmpje! Ik voelde die kerel z'n liefde voor de auto's bijna door m'n scherm! En toen hij die B7S liet voorbij rijden was ik direct verkocht :D!

Techno Patat 17:03
afbeelding van Techno Patat

idem! Ik vind het nu geen droomauto's. Maar als ik eentje tegenkom kijk ik altijd om! En zeker bij dit soort filmpjes moet je hun kunnen wel leren apprecieren!

cossie 300 08:32
afbeelding van cossie 300

prachtige verzameling . Die wil ik ook wel .

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws