Mercedes plakt prijs op A 45 AMG: vanaf 48.642 euro

Mercedes heeft de A 45 AMG in de Belgische etalage gezet en vraagt er 48.642 euro voor.

Die 48.642 euro zijn heel wat meer dan wat BMW voor de M135i hatch vraagt, terwijl beide wagens toch te vergelijken zijn qua uitrusting.

Een M135i met vijf deuren heb je namelijk al voor 41.140 euro, zelfs met xDrive vierwielaandrijving kom je niet tot de prijs van de Benz. Kunnen we het prijsverschil dan misschien verklaren door het verschil in vermogen? De Merc haalt 360 pk en jaagt in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u, terwijl de BMW het in 4,9 seconden doet met 320 pk.

Een - driedeurs - Audi S3 kost in basisversie 39.500 euro, al heb je daar maar 300 pk en 380 Nm onder de kap. Die duwt je in 5,1 seconden van 0 naar 100 km/u.

Derniers articles publiés

Commentaires (25)

Laisser un commentaire
MdC 16:28
Portrait de MdC

Vergeet misschien ook niet de jaarlijkse rijtaks te vernoemen, deze bedraagt voor de A45AMG 397€, wat toch reuze meevalt + de BIV (inschrijvingstaks) is ook maar een 394€.

Terwijl dit voor een M135i toch een stuk hoger valt.

Techno Patat 16:32
Portrait de Techno Patat

Meevalt? Belachelijk weinig bedoel je!

Mdc 16:47
Portrait de Mdc

@Techno Patat, haha klopt, ik ben blij dat ik deze A45 AMG ga mogen verkopen, is echt een top wagen!

Techno Patat 16:55
Portrait de Techno Patat

Wel, zoals je merkt ben ik een groot reclame maker voor die A, als je ooit een rijderstoeletje vrij hebt kan je me hier vinden :D!

Ik hoop zelf dat ik binnen een jaartje of 4 (als de Alfa genoeg diensten geleverd heeft) mag overstappen op m'n AMG :P! Maarja, wie hoopt dat niet :P!

MDC 17:13
Portrait de MDC

Ik hou je op de hoogte, moesten we is zo een interessante A45 AMG binnen hebben!

adriaan 17:08
Portrait de adriaan

MDC: Dan nog niet je met een prijsverschil van 7k, lijkt me toch niet te verwaarlozen ;)

MDC 19:01
Portrait de MDC

ADRIAAN: Ik geef je toe dat dit een prijsverschil is, maar als jij meer dan 4 jaar met deze wagen rijdt, haal je al je 7K eruit he? Rijtaks voor de BMW is wat? 761€ en dan nog niet gesproken van de inschrijvingstaks (791€) + X-drive is een optie op de M135i terwijl dit standaard is bij de A45, dus eigenlijk moet je vergelijken met een M135i Xdrive en dan is het prijsverschil wat? een 2-3K? Dan is de som toch wel heel snel gemaakt hoor!

Yvesw 19:24
Portrait de Yvesw

@Adriaan: Plus rij je ook nog eens rond met een echte AMG terwijl je met de BMW rijdt met een wagen die eigenlijk niet een echte M is qua benaming omdat dat niet ging... :-p Al rijdt hij eigenlijk echt wel als een M-car...

In dit segment koop je volgens mij sowieso met een merkliefde. Iemand dat een AMG-model koopt stapt niet zo maar over op een M-model en vice versa.

Carlos 19:48
Portrait de Carlos

MAAR je zit natuurlijk niet met achtertractie . Wat AMG rijders, misschien, wel spijtig vinden.

Techno Patat 19:54
Portrait de Techno Patat

Ik ben amg fan, maar ik zou net de A45 (en vooral de cla45) kopen over een C omdat het altijd bruikbaar is!

En die 2l maakt het veel betaalbaarder, taksen, onderhoud en verbruik zullen veel beter uitvallen dan met die m135i! Zo kan ik het nog wat verantwoorden tegenover madam Patat ook :P!

En als ik de eerste filmpjes zo hoor klinkt de amg veel beter dan de m135i ook! Maar ik geef Yves gelijk, merkliefde zal hier veel belangrijker zijn dan echt de beste (of snelste)! Al denk ik dat de a45 door z'n awd op de openbare weg sowieso de snelste zal zijn...

Yvesw 20:10
Portrait de Yvesw

Daar heb je wel een punt Carlos... Al denk ik dat Mercedes puristen blij zijn dat het geen fwd is geworden :-)

Adriaan 09:04
Portrait de Adriaan

Maar inderdaad, merkliefde zal bij deze auto's de belangrijkste doorslag geven. Ik rij dan ook rond met een 1-tje :p. En de a een echte amg gaan noemen, mja, de badge hangt er op, maar voor mij is een echt amg een 6.3 of 6.5 :p

Yvesw 10:32
Portrait de Yvesw

@Adriaan: Touché ;-) Maar bon, het is toch wel leuk dat AMG zich ook eens gaat moeien in het kamp van de Hot Hatches. Al blijkt dat ze daar niet al te goed in gelukt zijn. Top Gear - niet de show, wel het magazine - is niet mals voor de CLA AMG. Ze vinden hem gewoonweg saai. Doet wat moet, maar geeft geen AMG-kick. De A AMG komt er dan wel beter vanaf. Die krijgt een luidere uitlaat, een hardere ophanging (dit omdat de CLA AMG naar Amerika gaat en ze daar graag wat meer comfort hebben) en zou een stuk leuker moeten zijn....

Grootste probleem is echter de turbolag die ze toch niet helemaal weggefilterd krijgen en het toerentalverschil tussen de 3de en 4de versnelling (waardoor hij even dood valt). Al is er blijkbaar nog 1 groter probleem. Het geluid. Zelfs AMG kan blijkbaar niets gek maken van een viercilinder. Al heb ik hem nog niet in real life gehoord en kan het wel zijn dat die mannen van Top Gear een beetje toon doof zijn door al de supercars die ze daar rijden :-p

Ik blijf fan alleszins!

MDC 11:32
Portrait de MDC

@YvesW: Het geluid is naar mijn mening voor een viercilinder waanzinnig en turbolag heb ik eigenlijk niet gemerkt, maar natuurlijk iedereen zijn eigen mening.

Yvesw 11:40
Portrait de Yvesw

@MDC: Inderdaad, en zolang ik er niet mee gereden heb ga ik er ook geen oordeel over vellen. Ik quote enkel maar wat Top Gear er over heeft te zeggen :-) Tot het tegendeel bewezen is blijf ik daarom ook fan :-)
Ik zou zeggen: post een filmpje van het geluid van de A45 AMG voor onze Autofans hier! :-)

Techno Patat 12:46
Portrait de Techno Patat

Er staan filmpjes genoeg op mercedes hun facebook! In het ene is er digitaal zo aan gesleuteld dat het bijna als een 6.2 klinkt, het andere is onbewerkt en het is een leuk klinkend ding man! Zeker met die roffels door het uitschakelen van de ontsteking! Heel erg lekker!

Topgear is op vlak van hot hatches vooral verwend, alles dat niet snoeihard staat breken ze af! Vele Belgische reviews klagen bij de A45, a250 sport en cla250 sport net dat je MOET het comfort chassis aanvinken omdat het anders niet leuk/te doen is op Belgische wegen... Dus dan is een iets comfortabelere cla45 amg misschien perfect voor België!

Turbolag zal er altijd zijn als je jet vergelijkt met de huidige generatie! Maar zet de huidige generatie eens op 180 pk per liter met 1 turbo en je krijgt ook turbolag met hopen! Dan lees ik overal rond (en ik lees veeeel van de A45 ze :P!) dat het eigenlijk goed te doen is en dat het past bij het overall karakter van de A!

Yvesw 12:54
Portrait de Yvesw

Zoals je kan zien MDC is Patat de verademing van Mercedes hier op Autofans :-p
Ik geef je ook gelijk hoor Dries ;-) Nogmaals, zolang ik er zelf niet mee heb gereden vel ik geen oordeel.

Techno Patat 13:29
Portrait de Techno Patat

Aangezien iedere bmw fanboy dat wel doet voor ze er mee rijden doe ik dat ook om de balans wat even te maken :P!

Elke dag passeer ik langs de MB garage van Tielt, en elke dag zetten die smeerlappen zo een lekker cla met amg kit buiten! Man man, ik ga algauw m'n Alfa niemer graag zien :( :P!

Adriaan 13:03
Portrait de Adriaan

Maar een ding moet je wel geven aan mercedes, zo een lange discutie over de vorige a klasse zal je niet rap tegen komen :p Dus, de transformatie van een bomma auto naar een hippe stadsrakker is hierbij wel gelukt :p

Yvesw 13:23
Portrait de Yvesw

@Adriaan: Huh? Was er dan een vorige versie A-klasse? ;-)

Techno Patat 13:30
Portrait de Techno Patat

Je weet wel yves, die hippe karretjes die mensen met een ML met 21 duims velgen voor hun vrouwtje kopen omdat het goedkoper is dan een nieuwe set velgen elk jaar :P!! Als je gierig genoeg was vielen ze zelfs omver bij de eland test :D!

(En denk groter dan een smart!)

Yvesw 13:39
Portrait de Yvesw

Het vrouwelijke equivalent van de man zijn ML was toch dit?

Techno Patat 14:08
Portrait de Techno Patat

Nee jong, die maxi-cosi is niet makkelijk op de achterbank te zetten als het regent (voor schoolgang moeten ze nog naar de crèche hé ;)!)! En een 4-deurs is sowieso gemakkelijker voor de vrouw, pas als ze 40 wordt geef je ze direct een SL!

Die CLK is er eigenlijk enkel maar geweest om de übercoole CLK GTR AMG (en later de even coole CLK DTM AMG en Black Series) mee te maken!

Sator 20:21
Portrait de Sator

ik vind het echt wel dom las een mercedes a45 vergeleken wordt qua prijs met andere atchbak's dit is gewoon absurd. Mercedes is kostelijk denk je oke nu dat we toch vertrokken zijn. Mercedes heeft bijna alles standaard terwijl je bij andere daarvoor moet kiezen, laten we eens een bmw . bij bmw ben je all 2000 euro krijt als je automatiek neemt en dit is nog maag het begin. En nu gaan wee eens audi nemen daar moet je voor regensensoren kiezen terwijl ze bij a250 standart zijn en als ik me niet vergis ook sportstoelen.Met zijn allemaal kleine dingen maar het scheelt wel veel. En golf? pfff komaan mensen je kunt een golf niet naast een a klasse zetten gua exterieur en de rest eigenlijk ook.

Peter 14:24
Portrait de Peter

Hallo,
Ik heb een a45 amg besteld en verwacht hem eind mei begin juni.
Ik ben er vorige week mee gaan rijden en ik was verkocht.
Er zit wel wat power achter dat heeft me wel verrast.

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités