Range Rover Classic gaat ook elektrisch

Het is een trend om de huidige klassiekers van een elektrische aandrijving te voorzien. De Singer Porsches zijn een voorbeeld en ook ombouwer Lunaz heeft al wat klassiekermodellen in het gamma. Nu voegen ze daar de Range Rover Classic aan toe.

Handig is het als je een 4x4 aan een elektroaandrijving onderwerpt. De bodemvrijheid en de ruwe vormen van destijds zorgen ervoor dat je er moeiteloos een elektrische aandrijving in kwijt kan. Dat is dan ook wat Lunaz deed. Ze namen een Range Rover uit de allereerste generatie en bouwden die om naar een elektrisch voertuig. In eerste instantie zal het Britse bedrijf 50 exemplaren van die eerste generatie ombouwen.

niet voor arme lui

De specificaties van de wagen houden ze voorlopig nog voor zich, wel is al geweten dat het geen gratis overdracht zal worden. Lunaz vraagt namelijk een goeie 270.000 euro plus taksen voor een Range op elektriciteit. Dat is veel geld maar Lunaz laat daarbij ook weten dat ze twee versies voorzien: Town en Country. De eerste is meer op comfort voorzien en is verkrijgbaar met een korte of lange wielbasis. De Country-versie is er meer voor de mensen die offroad willen gaan. Lunaz laat ook weten dat elke Range Rover volledig gerestaureerd wordt alvorens om te bouwen naar Range Rover EV.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités