Rolls-Royce classics worden elektrisch bij Lunaz

-

Ombouwer van elektrische auto's Lunaz heeft twee modellen voorgesteld die de geschiedenis wat herschrijven. Het gaat om de Rolls-Royce Phantom V en Silver Cloud.

Een stekker zien lopen naar een Rolls-Royce van vijftig jaar oud, het is geen vertrouwd zicht. Maar het kan het wel worden, want de Britse firma zal tot 30 van deze statige limousines ombouwen naar elektrische modellen.

coachbuilt

Elk van deze wagens zal visueel hetzelfde blijven, maar mits een coachbuilt restauratie zal Lunaz de benzinemotoren vervangen door elektrische motoren. Deze zijn bij Lunaz zelf ontwikkeld, de Phantom krijgt een batterijpakket van 120 kWh waarmee hij meer dan 450 kilometer ver zou kunnen rijden. Het 80 kWh pakket in de Silver Cloud zou deze slee dan weer tot 400 kilometer ver rijden. 0-100 gaat volgens Lunaz in minder dan 5 seconden.

Lunaz is niet aan zijn proefstuk toe, het bedrijf biedt al ombouw aan voor de Jaguar XK120 en XK140 en ook de Bentley S2 Flying Spur kan elektrisch worden gemaakt. Vooraf doet het bedrijf een volledige 3D scan van elk voertuig, om zo 'technische perfectie' te garanderen. Bij de ombouw wordt ook de gelegenheid om de interieurs te moderniseren qua geluidssysteem, infotainment en wi-fi gebruiksmogelijkheden.

Verwacht echter geen koopje, want Lunaz vraagt 350.000 pond voor de ombouw van de Silver Cloud, voor de Phantom betaal je 500.000 pond.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws