Range Rover Fifty: exclusieve verjaardagsreeks voor iconische Range Rover

Range Rover Fifty 2020

De legendarische Range Rover blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. Dat zetten de Britten in de verf met de “Range Rover Fifty”, een tot 1.970 exemplaren beperkte speciale reeks. Voor Land Rover is het een welgekomen afleiding van de tegenvallende verkoopcijfers door de coronacrisis.

In 1970 kwam de allereerste Range Rover op de markt, een auto die gaandeweg voor zichzelf een carrière uitbouwde als voorbeeld van terreinprestaties en luxe. Sinds 2012 is de Range Rover aan zijn vierde generatie toe. Die generatie krijgt nu een “Range Rover Fifty”-reeks, een speciale reeks die tot 1.970 exemplaren is beperkt als verwijzing naar het geboortejaar van de Range Rover.

De Range Rover Fifty vertrekt van de Autobiography-uitvoering, en werkt die af met koetswerkaccenten in Auric Atlas, een goudkleurig soort metaal. Velgen zijn er in 22-duimsformaat, koetswerken met standaard of verlengde wielbasis en met de kleuren Carpathian Grey, Rosello Red, Aruba en Santorini Black. Bij de SVO-afdeling kan een beperkt aantal Fifty-klanten zelfs terecht voor enkele Heritage-kleuren uit de oude doos: Tuscan Blue, Bahama Gold en Davos White.

Range Rover Fifty 2020

Op motorvlak is de Range Rover Fifty combineerbaar met het benzineaanbod, het dieselaanbod en de plug-inhybride P400e. Specifieke “Fifty”-logo’s mogen tot slot niet ontbreken: aan de buitenkant en in het interieur, inclusief “1 of 1970”-plaatje als verwijzing naar het beperkte productieaantal.

Bliksemafleider

Voor Land Rover is het nieuws rond de Range Rover Fifty een welgekomen bliksemafleider: in Groot-Brittannië staan er door de effecten van de coronacrisis meer dan 1.000 banen op de helling. Jaguar Land Rover wil in totaal tegen volgend jaar 5 miljard pond bespaard hebben. In het Verenigd Koninkrijk werken er zo’n 32.000 mensen voor Jaguar Land Rover. Vorig jaar moesten er al 5.000 banen verdwijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws