De 9 levens van SsangYong: elektrische Korando komt in oktober

SsangYong Korando e-Motion 2021

De Koreaanse constructeur SsangYong heeft ambitieuze plannen. Na stevige financiële kopzorgen wil het met de versnelde uitrol van nieuwe modellen het tij keren. De elektrische Korando is daar het eerste model van.

SsangYong is alweer door een periode van zwaar weer gegaan. In 2010 werd het door huidige eigenaar Mahindra gered van het faillissement, maar tien jaar na datum belandde het Zuid-Koreaanse merk opnieuw in financiële moeilijkheden. Door de coronacrisis wilde Mahindra zijn noodlijdende dochter liever verkopen dan geld toestoppen, waardoor SsangYong onder curatele werd geplaatst.

SsangYong Korando e-Motion 2021

Aantrekkelijker voor overnemers

Nu wil het merk zichzelf weer op de been helpen, door niet alleen grondig te herstructureren maar ook sneller een nieuw modelgamma uit te rollen. Dat gamma moet naar eigen zeggen “beantwoorden aan de toekomstige eisen van de internationale automarkt”. Op die manier hoopt SsangYong zichzelf aantrekkelijker te maken voor toekomstige investeerders of potentiële overnemers.

SsangYong J100 2022

Het eerste model van dat nieuwe gamma is intussen al in productie gegaan. De Korando e-Motion is de volledig elektrische variant van de Korando. Technische informatie laat SsangYong nog niet los, een eerste foto krijgen we wel al te zien. De Korando e-Motion wordt normaal gezien in oktober bij ons gelanceerd. In 2022 volgt een tweede elektrische model, een middelgrote SUV die de codenaam ‘J100’ meekrijgt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités