Gelukkig Nieuwjaar: Deze 10 modellen krijg je eindelijk te zien in 2022

Maserati Grecale Teaser 2021

De Autofans-redactie wenst je een gelukkig 2022! Om het nieuwe jaar in te luiden nemen we alvast een kijkje naar tien van de — soms langverwachte — onthullingen die in de komende twaalf maanden op de planning staan.

Het nieuwe jaar heeft heel wat autonieuws in petto. Eerder deze week keken we al uit naar de elektrische auto’s, sportwagens en crossovers die in 2022 in de showrooms komen te staan maar nu nemen we de échte nieuwkomers onder de loep. Deze tien modellen krijgen we in het komende jaar voor het eerst te zien.

BMW M3 Touring

BMW M3 Touring Teaser 2021

“Voor het eerst” mag je bij deze nieuwkomer wel heel letterlijk nemen. De BMW M3 kennen we namelijk al zo’n 35 jaar, maar in al die tijd werd er nooit een officiële breakversie geproduceerd. Daar komt dit jaar verandering in, want dan krijgen we een M3 Touring te zien. De ideale break?

Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla Render 2021

Dan is dit misschien wel de ideale hatchback, want Toyota voorziet binnenkort zijn verstandige Corolla van dezelfde knettergekke aanpak als de GR Yaris. Die krijgt zelfs naar alle waarschijnlijkheid dezelfde 1.6-liter driecilinder en een gelijkaardige vierwielaandrijving als zijn kleine broertje, maar zou wel gewoon een vijfdeurs blijven. Hoe we dat allemaal weten? Toyota verstopte de GR Corolla al in talloze foto’s op zijn sociale media. Wat ze echter nog niet willen zeggen is wanneer we de auto eindelijk helemaal mogen zien.

Porsche Macan Electric

Porsche Macan 2021

De Porsche Macan gaat voor het eerst aan de stekker, al wordt dit niet gewoon een bestaand exemplaar met een accupakket onder de vloer. De elektrische Macan wordt namelijk een afzonderlijke ontwikkeling van de standaardversie, en die komt op het nieuwe PPE-platform te staan waar ook Audi zijn Q6 e-tron op zal plaatsen. Die laatste krijgen we trouwens ook nog dit jaar te zien.

Aston Martin V12 Vantage

Aston Martin V12 Vantage teaser

De nieuwe V12 Vantage is een uitzondering in deze lijst van ‘eerste keren’ want dit is eerder een ‘laatste keer’. De laatste keer dat Aston Martin een V12 in het vooronder van één van zijn modellen plaatst, wel te verstaan. Specificaties kregen we nog niet, maar we kregen de oerklanken van zijn enorme krachtbron wel al te horen in een korte teaservideo. Dit wordt er eentje om te koesteren, vrezen we…

Volkswagen ID. Buzz

Volkswagen ID. Buzz Concept 2018

De komende drie namen op deze lijst maken de term “langverwacht” meer dan waar, en deze Volkswagen misschien nog het meeste van allemaal. De Duitsers plagen ons intussen al ruim tien jaar met retroconcepten op basis van het nobele T1-busje en nu is het eindelijk zover. De ID. Buzz vergezelt in de loop van dit jaar de andere elektrische modellen binnen de Volkswagen-familie en komt er als bestel- en personenvariant.

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo Tonale Concept 2019

De Alfa Romeo Tonale is nog zo’n model waar we al jaren op zitten te wachten. Zo toonden de Italianen het studiemodel van hun C-SUV begin 2019 voor het eerst aan de wereld maar hebben we tot op heden nog niet meer dan die conceptcar gezien. Daar komt dit jaar verandering in: de Tonale wordt midden 2022 onthuld en krijgt naar alle verwachtingen een plug-inhybride aandrijflijn gelijkaardig aan die van de Peugeot 3008.

Maserati Grecale

Maserati Grecale Camouflage 2021

Ook deze Italiaan laat langer dan gepland op zich wachten, want oorspronkelijk zou hij al in november 2021 onthuld worden. Ondanks dat de Tonale en de Grecale uit hetzelfde huis komen heeft hun uitstelgedrag echter niks met elkaar te maken: ze delen zelfs geen platform. In de plaats daarvan zou deze Grecale op de basis van de Alfa Romeo Stelvio staan en — dat hopen we althans — zijn 2.9-liter grote V6-motor overnemen. Afspraak in Milaan deze lente.

Ferrari Purosangue

Ferrari logo

Nog een Italiaanse SUV? Inderdaad, maar niet zomaar eentje. De Purosangue wordt de eerste hoogpotige van Ferrari, en daarmee haalt het steigerende paard zijn achterstand in op concurrenten als Porsche, Lamborghini en Aston Martin. Verwacht wordt dat de Ferrari een plug-inhybride aandrijflijn krijgt naar het voorbeeld van die in de 296 GTB, al zou ook deze SUV een volbloed blijven. Want dat is wat “Purosangue” in het Italiaans wil zeggen. In de eerste helft van dit jaar krijgen we zekerheid.

Honda Civic Type R

Honda Civic Type R Teaser 2021

Ook op de nieuwe Type R zitten we al even te wachten, want de reguliere Civic werd al in juni 2021 voorgesteld. We kunnen ons dus wel inbeelden hoe de sportieve Honda eruit zal zien — zoals de gewone Civic maar dan met het verplichte spoilerwerk — maar toch sturen de Japanners de ene na de andere plaagstoot de wereld in. En tussendoor willen ze toch nog niet prijsgeven wanneer we hem echt te zien krijgen.

Mazda CX-60

Mazda CX-60 Designschets 2021

Mazda toont dit jaar een nieuwe SUV, en dat wordt er wel degelijk eentje om in de gaten te houden. De CX-60 krijgt namelijk een gloednieuwe zes-in-lijn — niet heel Mazda, inderdaad — en wordt in de basis achterwielaangedreven — ook al niet heel Mazda. Daarbovenop wordt dit ook de eerste Mazda met een plug-inhybride aandrijflijn. We weten nog niet helemaal wat we erover moeten denken, behalve dat we niet kunnen wachten om dit te zien.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités