Yes please: Toyota USA plaagt met GR Corolla

Toyota GR Corolla render Autofans

We hopen er al even op maar het lijkt nu toch stilaan te gaan gebeuren. Toyota USA heeft namelijk een Corolla-interieur vol stiekeme GR-verwijzingen op zijn Instagramaccount gepost. Meer dan reden genoeg om nog eens weg te dromen bij onze render van de GR Corolla!

Op het Instagramaccount van Toyota USA verscheen zo’n vier weken geleden een foto van het interieur van een Corolla. Niets wereldschokkends, zou je denken, maar na deskundige analyse door de dames en heren van het GR Corolla Forum — de place to be voor GR Corolla-speculaties — blijkt de foto uit zijn voegen te barsten van de GR-hints. Dat zou wel eens kunnen betekenen dat onze stoute dromen over een snelle Corolla binnenkort werkelijkheid worden.

Blik vol verwondering

De fans merkten bijvoorbeeld op dat er rechts boven de snelheidsmeter “G16” op het schermpje staat, wat een verwijzing zou zijn naar de motorcode van de 1.6-liter driecilinder die ook in het vooronder van de GR Yaris ligt: G16E-GTS. Daarnaast zien ze op het navigatiesysteem een weg met de toepasselijke naam “GR Four”, wat dan weer Toyota-lingo is voor de vierwielaandrijving van de snelle Yaris. Rechts zien we in de verte ook een gecamoufleerde Corolla hatchback met een best wel brede, lage houding dus dat zou wel eens een GR Corolla-prototype kunnen zijn. Dat zou trouwens ook allemaal verklaren waarom de dame die de auto voorbij wandelt zo verwonderd kijkt, al lijkt het de man wel niet bijster veel te interesseren.

Dat de GR Corolla eraan zat te komen waren we inmiddels al zo goed als zeker, al blijft het voorlopig raden naar het hoe en het wanneer. Als we bovenstaande teaser serieus mogen nemen zouden we dus kunnen afleiden dat ook de snelle Corolla vierwielaandrijving krijgt en gebruik maakt van de 1.6-liter driecilinder met 261 pk, net als de GR Yaris. De Instagrampost toont echter niet veel details dus verwacht het model nog niet meteen vandaag of morgen. De huidige Corolla is ook al sinds begin 2019 op de markt en de verwachting is dat de GR-versie samen met de facelift zou komen, dus rond 2023.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws