Ferrari SUV gaat Purosangue heten

ferrari-purosangue-2022-teaser

Weet je nog, toen Sergio Marchionne nog leefde en Porsche heilige huisjes neerhaalde?

Ferrari heeft lange tijd ontkend dat ze een SUV wilden bouwen, omdat dat niet in het bloed van het merk zat. Ook topman Sergio Marchionne was destijds niet te vinden voor een verhoogde supercar, althans dat verkondigde hij toch. Niet veel na de dood van voormalig Ferrari CEO Marchionne wordt namelijk aangekondigd dat de Ferrari SUV in 2022 zal gelanceerd worden. Daar gaat alweer een heilig huisje.

De aankondiging gebeurde tijdens de voorstelling van het business plan 2018-2022 van Ferrari. Ze was ook nodig, want afgelopen maand heerste er onrust over het financiële tijdperk na Marchionne, waardoor de aandelen van Ferrari in augustus acht procent verloren op de beurs.

Laferrari SUV

Maar daar bleef het niet bij. Want als naam werd voor Purosangue gekozen. Geen F-benaming, daar doen ze bij Ferrari al lang niet meer aan mee, maar ook geen smet op de benaming van historische modellen. Een geluk. Om het verbruik van een hogere supercar wat binnen de perken te houden wordt voor een hybride aandrijving geopteerd. Nog een heilig huisje, zou je zeggen, maar de Ferrari LaFerrari was destijds de eerste wagen van het merk die de potente benzinemotor liet bijstaan door een elektromotor, met 960 pk als resultaat.

Qua design zou de Purosangue niet gewoon de huidige trend volgen. Ferrari zou de SUV aangrijpen om vernieuwing door te voeren en wil met het design ook de verwachtingen over het merk hertekenen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 16:03
afbeelding van Wim

de watte? :)

Yannick 16:27
afbeelding van Yannick

"Volbloed" dus :-) klinkt nog wel...

Luc 09:26
afbeelding van Luc

Logisch verhaal. Een SUV is nodig voor ieder merk om de batterijen te kunnen sjouwen...

Uw reactie