Mazda lanceert volgend jaar CX-60 en CX-80 met zes-in-lijn en plug-inkracht

Mazda CX-60 en CX-80

Mazda heeft recent in haar kaarten laten kijken waardoor we een ruim beeld hebben van de producten die het Japanse merk volgend jaar zal lanceren. Voor de Europese markt springen met de CX-60 en CX-80 in het oog, twee SUV's die uitpakken met een zes-in-lijn of een plug-inaandrijving.

Volgend jaar wordt een druk jaar voor het Japanse Mazda. Want op korte tijd zal het wereldwijd maar liefst vijf nieuwe modellen lanceren. Het gaat dan over de CX-50, CX-60, CX-70, CX-80 en CX-90. Twee van die modellen zijn bestemd voor Europa. Het gaat dan over de CX-60 en CX-80. Wat we daar al over weten?

Van 6 naar CX-60

De Japanners plagen al lang met technische details over hun nieuwe generatie auto's. Waardoor we een goed zicht hebben op hoe die CX-60 en CX-80 in elkaar zullen zitten. Vooreerst is het duidelijk dat de CX-60 zal dienen als een soort van spirituele opvolger voor de Mazda6 Wagon. Een nieuwe generatie van de Mazda6 sedan zou nog op de planning staan, maar de kans is reëel dat er met de huidige hype rond de SUV geen stationwagen meer komt van Mazda. De CX-80, die mag je dan gerust zien als het grotere broertje van die CX-60 met drie zitrijen en daardoor dus zeven zitplaatsen.

Mazda CX-60 en CX-80

Onderhuids zullen beide SUV's rollen op een gloednieuw chassis dat Mazda heeft ontwikkeld. Dat is in essentie achterwielaangedreven en kan motoren in de lengte herbergen. Lees je dan tussen de lijnen door, dan is het niet ondenkbaar dat de basisversies van de CX-60 en CX-80 het zullen doen met achterwielaandrijving terwijl er optioneel vierwielaandrijving valt te krijgen. Voorin zal je standaard beroep kunnen doen op een viercilinder, al tekent ook een nieuwe zes-in-lijn benzine van het merk present met SkyActiv-X-technologie. Zakelijke rijder? Dan spreekt Mazda over een plug-inhybride die een viercilinder benzine koppelt aan een elektromotor en accu. We hebben weer een extra reden om uit te kijken naar 2022!

Afbeeldingen zijn schetsen van huidige CX-5

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws