Chevrolet plaagt met hybride Corvette en belooft elektrische versie

Chevrolet Corvette Hybrid 2022 teaser

Is er iets Amerikaanser dan een Chevrolet Corvette? Dat hangt er binnenkort van af hoe je ‘Amerikaans’ definieert. Als je definitie namelijk de termen ‘V8’ of zelfs ‘benzine’ bevat, mag je je Americana binnen dit en een paar jaar misschien wel elders gaan zoeken.

De nieuwe Chevrolet Corvette lijkt maar al te graag oer-Amerikaanse tradities overboord te gooien. Zo is deze generatie de eerste die zijn motorblok niet langer voorin maar wel in het midden van de auto plaatst, waardoor het model er op slag meer Europees dan ooit tevoren uitzag. Daar lijkt de constructeur nu nog een schepje bovenop te doen, want die motor belooft binnenkort wat minder benzine te gaan zuipen. Zelfs helemaal géén benzine meer, als je een paar jaar geduld hebt.

Hybride-‘Vette

Chevrolet heeft namelijk een teaservideo van een nieuwe Corvette de wereld in gestuurd, vergezeld door een woordje uitleg. Daarin spreken de Amerikanen over twee nieuwe aandrijflijnen voor de supercar: eentje met hybridetechniek en eentje die zelfs uitsluitend stroom lust. Die laatste komt natuurlijk als de grootste verrassing, want dat zou meteen de eerste Corvette sinds zes decennia zijn die geen V8-roffel achterlaat tijdens het passeren. Meer details geeft de constructeur daarover echter nog niet vrij, behalve dat de elektrische versie omstreeks 2024 gelanceerd zou worden.

Concreter zijn ze wel over de hybride-‘Vette, want het is die versie die we in bovenstaande beelden aan het werk zien en horen. Vooral dat laatste is daarbij belangrijk, want Amerikawatchers met scherpere oren merken waarschijnlijk al snel het karakteristieke geluid van een V8-motor op terwijl de bolide door het sneeuwlandschap schaatst. Dat zou dus betekenen dat de Corvette met hybridehulp niet zozeer gebouwd is voor de zuinigheid maar wel voor extra snelheid, want de elektromotor voegt misschien gewoon extra vermogen toe aan de gekende 6.2-liter V8. Of hij daarmee nog krachtiger wordt dan de oersterke Z06 is nog maar de vraag. Dat extra vermogen zou ook wel eens naar de voorwielen gestuurd kunnen worden, want in de beelden zien we die duidelijk spinnen in de sneeuw. De kans zit er dus dik in dat de eerste hybride-Corvette ook de eerste met vierwielaandrijving wordt. Als alles goed gaat komt deze versie in 2023 op de markt.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités