Chevrolet Corvette Z06 dweept met krachtigste atmosferische V8 ooit (2021)

Chevrolet Corvette Z06 2021

Met de Z06 stuurt Chevrolet zijn Corvette in trackoutfit de baan op. De compressor van de vorige generatie wordt nu ingeruild voor een hoogtoerige atmosferische V8. Naar eigen zeggen de krachtigste ooit.

Twee jaar geleden liet Chevrolet zijn nieuwe Corvette op de wereld los. De C8-generatie verhuisde zijn motor van de klassieke plaats voorin naar centraal achterin, maar dat houdt de Amerikanen niet tegen om opnieuw een Z06-versie voor te rijden. Geen huilende supercharger dit keer, maar wel een atmosferische V8 van 670 pk en een rode zone die pas bij 8.600 tpm begint.

Chevrolet Corvette Z06 2021

Vlakke krukas

Dat is trouwens niet zomaar een aangepaste versie van het 6,2 liter grote blok uit de gewone Corvette. Het gaat om een 5,5 liter grote achtcilinder met codenaam LT6, die de nodige ontwikkelkilometers opdeed in de C8.R die de Amerikanen sinds 2019 in de racerij inzetten. De achtcilinder heeft een vlakke krukas om zijn vermogen bij hoge toeren vrij te kunnen geven, en produceert naast 670 pk ook 623 Nm aan koppel. Het vermogen gaat via een achttraps met dubbele koppeling naar de achterwielen.

Om al dat vermogen op circuit enigszins deftig aan de grond te krijgen, beschikt de Corvette Z06 over een bijna 10 centimeter bredere stance, een aangepaste voor- en achterbumper voor verbeterde koeling, een potige achterspoiler, een actieve ophanging en krachtigere remmen. De velgen zijn vooraan 20 duim groot en achteraan 21 duim, en zijn vervaardigd uit gesmeed aluminium. Er zijn ook lichtgewicht exemplaren uit koolstofvezel, die het onafgeveerd gewicht met 18,6 kilogram verlagen.

Chevrolet Corvette Z06 2021

Z07 Performance Package

Daarnaast is er nog een ‘Z07 Performance Package’. Dat bevat andere aerodynamische addenda die nog eens met koolstofvezel zijn bekleed, geeft de adaptieve ophanging een specifieke afstelling, vervangt het Michelin Pilot Sport 4S ZP-rubber door Sport Cup 2 R ZP-rubber, en monteert nog iets potigere Brembo-stoppers uit koolstofvezel.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 19:03
afbeelding van Techno Patat

Die Z06’n van de laatste 3 generatie’s weten toch altijd net de sweet-spot te raken! Geen zot als de ZR1, maar gewoon heel erg potent en snel! De gt3 van de amerikanen (en de Z07 dan de gt3 RS)…

En hoewel dat de gt3 nu wel bucket-list materiaal is voor mij kan ik niet ontkennen dat dit toch een heerlijk alternatief zou zijn die waarschijnlijk nog een hele klets minder zal kosten?

Dominique 07:43
afbeelding van Dominique

Prachtige auto. Alleen jammer dat het onbetaalbaar is om zo'n machine bij ons in te schrijven...Aankoop ca va, maar de BIV, taksen,....

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws