Mercedes CLE toont zijn belangrijkste kant in aanloop naar onthulling

Mercedes CLE Teaser 2023

Er komt een gloednieuw Mercedes-model aan, al wordt dat er wel eentje met bekende kenmerken. Die CLE moet namelijk wijlen de coupé- en cabrioversies van de C- en E-Klasse doen vergeten, en dat zal hij doen met een herkenbaar design… Op twee deurtjes minder na, wel te verstaan.

Twee jaar geleden kregen we een nagelnieuwe C-Klasse voorgeschoteld en eerder dit jaar was het de beurt aan de nieuwe E, maar daarbij viel telkens iets op. Terwijl beide modellen in hun vorige generaties namelijk nog verkrijgbaar waren als sedan, break, coupé en cabriolet, bleven die twee laatsten na de vernieuwing uit. Moeten gegadigden voor een ‘Benz met twee deuren en/of een vouwdak dan steevast sparen voor een SL? Welnee, enter de Mercedes CLE.

C-Klasse x GLC Coupé

Van die auto heeft Mercedes nu een teaser op zijn sociale media gedeeld, en dat is niet de minste. Zo krijgen we meteen bijna het volledige zijaanzicht van de CLE te zien, en dat lijkt ook het belangrijkste aanzicht te gaan worden. Je moet namelijk geen twee keer kijken om te zien dat er maar één set deuren in zijn flanken past en de manier waarop de daklijn achteraan afloopt, is ook merkbaar anders dan bij de C- en de E-Klasse. De neus lijkt dan weer vooral sterk te gaan aanleunen bij die eerste, want een knik in de koplamp zoals bij de nieuwe E-Klasse zien we niet. Achteraan lijken de designers dan weer inspiratie gehaald te hebben bij SUV-broertje GLC Coupé om de achterlichten mooi in het plaatje te doen passen.

Mercedes GLC Coupé 2023

De CLE Coupé waar we hier een glimp van te zien krijgen, zal het alternatief worden voor zij die voorheen een C-Klasse Coupé of E-Klasse Coupé reden. Dat is echter niet de enige CLE die eraan komt, want volgens de geruchten volgt er ook een cabrioletversie van de CLE. Die neemt dan de plek in van de C- en E-Klasse Cabrio, en zo weet Mercedes in essentie vier modelletjes te vervangen door twee. Over de motorische kant leren we voorlopig nog niks, maar lang hoeven we daar niet meer op te wachten. Het doek gaat namelijk al van de CLE op woensdag 5 juli.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités