Weekendtip: bezoek Mini’s ‘Autosalon’ in Antwerpen of Brussel… voor het wegvaart

Mini Autosalon Big Love Boat 2024

Het traditionele Autosalon is niet meer, maar dat betekent niet dat merken heel januari gewoon zitten te niksen. Wel integendeel: de meesten organiseren hun eigen event en dat pakt de ene al creatiever aan dan de andere. Mini, bijvoorbeeld, brengt zijn gamma de komende weken naar je toe per boot.

Januari is wel vaker een treurige maand maar dit jaar is het voor Autofans overal te lande nog net dat beetje treuriger. Normaal vindt in die maand namelijk de Brussels Motor Show plaats — of het ‘Autosalon’ voor de maten — maar niet dit jaar. We weten het: de nieuwe ‘Brussels Auto Show’ probeert die leegte wat op te vullen maar echt hetzelfde is het niet, en zo is het vooral aan de merken zelf om de klanten naar zich toe te trekken… En daarvoor gaan sommigen best vindingrijk te werk.

Gratis inschepen

Mini organiseert bijvoorbeeld zijn eigen kleine autosalonnetje, maar dat doet het niet zomaar in één of andere evenementenhal. In de plaats daarvan hebben de gekke Britten een complete boot omgetoverd tot één grote Mini-showroom onder de noemer — echt waar — ‘Mini Big Love Boat’. Bezoekers krijgen er twee gloednieuwe modellen te zien: de zuiver elektrische Mini Cooper en de kersverse Mini Countryman. Daarnaast kunnen ze er ook kennismaken met een virtuele hond, Spike, die in die modellen de spraakgestuurde assistent verpersoonlijkt. Blijkbaar kan je er zelfs selfies mee nemen; vraag ons niet hoe dat in zijn werk zal gaan.

Mini Autosalon Big Love Boat 2024

Dat Mini’s eigen autosalon op een boot plaatsvindt, heeft nog een voordeel. Zo kunnen ze op verschillende plaatsen aanmeren en dat doen ze op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 januari aan het Havenhuis in Antwerpen. Nadien zet de Big Love Boat koers richting Brussel waar je hem kan bezoeken op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 januari. Tickets zijn gratis maar reserveren is wel verplicht... Vermoedelijk om te allen tijde voldoende reddingsvesten aan boord te kunnen voorzien.

Derniers articles publiés

Commentaires (1)

Laisser un commentaire
Steven Peeters 23:50
Portrait de Steven Peeters

Ik herinner me dat ze dezelfde stunt met een boot al zo'n 20 jaar geleden uithaalden, toen ter ere van het tweede model (oftewel de eerste facelift) van de 'nieuwe' Mini.
Toen hadden ze ook allerlei funky hapjes (zoals kangoeroe en alligatorvlees) en een 'zuurstofbar' waar je een soort van verrijkte lucht kon inademen via een slangetje.
Je ziet, ze verkopen al meer dan 20 jaar gebakken lucht

Laissez un commentaire

Commentaires récents

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités