Mini-rijders krijgen binnenkort een hond als digitale assistent

Mini Spike teaser 2023

Mini heeft zijn eigen interpretatie op een ‘Siri’ of ‘Alexa’ voorgesteld en die biedt alvast één meerwaarde: aaibaarheid. Dit is namelijk ‘Spike’, waarschijnlijk de eerste automobiele assistentiehond ter wereld. Nu maar hopen dat hij trouw luistert naar al je commando’s…

De aandrijflijnen van auto’s evolueren aan hoog tempo, maar het infotainment moet eigenlijk niet onderdoen. Zo waren we pakweg 10 jaar geleden allemaal nog voornamelijk op knoppen aan het duwen, maar is er anno 2023 bijna niks dat je niet met een gebaar of een gesproken commando kan bedienen. Om alles toch nog wat tastbaar te houden, laat Mini ons nu kennis maken met een digitale assistent. Die is echter zo tastbaar, dat je hem zou willen aaien.

Mini’s vergeten mascotte

Mini’s digitale assistent heet namelijk ‘Spike’, en zoals die naam al doet vermoeden gaat het om een hond. Spike is echter niet zomaar een hond, maar wel een oer-Engelse bulldog… alleen geen van de angstaanjagende soort. In de plaats daarvan gaat het om een innemend schattige, virtuele puppy die zal klaarstaan om op al je commando’s te reageren. Welke commando’s dat zoal zullen zijn onthult Mini tijdens de Shanghai Autoshow volgende week, waar er trouwens een enorm Spike-standbeeld op de Mini-stand te zien zou zijn.

Mini Spike teaser 2023

Komt Spike je stiekem bekend voor, dan ben je vast een trouwe Mini-fan. Het hondje is namelijk al de mascotte van het merk sinds BMW Mini nieuw leven inblies in 2001. Sindsdien was het arme dier echter enigszins in de vergetelheid geraakt, maar nu brengt Mini de kleine bulldog dus terug in digitale vorm. Zijn eerste verschijning gebeurt achter het scherm van de Mini Aceman Concept, een studiemodel dat binnenkort ook een productiejasje moet krijgen. Daarnaast zitten er ook een nieuwe Cooper en Countryman aan te komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
FLP 10:09
afbeelding van FLP

Als je een virtuele assistent nodig hebt zodat gewone mensen je auto kunnen besturen, dan heb je het besturingssysteem veel te ingewikkeld gemaakt. Dit is de een mooi voorbeeld van de symtomen behandelen in plaats van de ziekte.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws