Autosalon Brussel: Dit moet je weten over de Brussels Auto Show (2024)

Dit jaar krijgen we aan de Heizel in Brussel geen klassiek autosalon. Wel een compleet nieuwe formule met meer focus op dreamcars, tuning, filmauto's en oldtimers. Er is zelfs een heuse Car Catwalk! Wat je moet weten over de Brussels Auto Show 2024?

Wacht, toch een autosalon in 2024?

Jawel! Want hoewel Febiac, de organisator van de voorbije 100 edities, er de stekker uit heeft getrokken, vult het Nederlandse 402 Automotive nu die leegte op. Er is dus een autosalon dit jaar... maar niet zoals we het de voorbije honderd jaar kenden.

Waar en wanneer?

Van woensdag 17 januari tot zondag 21 januari kan je richting de Brussels Auto Show in de Brussels Expo. Daardoor is het autosalon gevoelig korter, maar ben je nog wel steeds op exact dezelfde plaats welkom. Jep, met de schabouwelijke parking van de Expo incluis.

Wat valt er te zien?

Automerken trekken massaal hun handen terug van autosalons wereldwijd. Dat is hier geen uitzondering. Daardoor zal je geen klassieke standen tegenkomen van pakweg Volkswagen, BMW en Dacia. Wel zullen er verschillende "zones" zijn met een specifieke focus. Een greep uit het aanbod:
• Supercars & hypercars
• Movie cars
• Classic & Youngtimers
• Performance- en tuningcars
• Motoren
• Autosport
...

Interessante vondst is de "Car Watwalk, een verhoogd podium waar, net zoals op een modeshow, auto's zullen voorbijrijden. Zo kan je vanuit het publiek gapen en luisteren naar al het lekkers van de show.

Wat kost de Brussels Auto Show?

Prijzen voor tickets variëren van 15 tot 25 euro. Studenten, kinderen en senioren krijgen korting, wil je graag élke dag naar het salon, dan kan je een ticket van 40 euro kopen. Al weten we niet echt waarom je dat zou willen...

Meer info vind je op de website van de Brussels Auto Show (HIERZO)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws