BMW plaagt met elektrische i5 Touring, krijgt ook bloedsnelle M60-versie (2024)

BMW i5 M60 teaser 2024

Breakfans, hou je klaar voor de EV die straks ook jij zal begeren. BMW pakt binnenkort namelijk de Touring-versie van zijn nieuwe 5 Reeks uit en die komt er ook als zuiver elektrische i5. Is dat nog niet genoeg om je over de stekker te trekken, wat dacht je dan van dik 600 pk aan vermogen?

Wanneer BMW zijn nieuwe 5 Reeks lanceerde medio vorig jaar, bleek die niet meer alleen te zijn. Zo kreeg de reguliere 5 meteen gezelschap van een i5, een zuiver elektrisch alternatief. Dat zou je er van buitenaf echter niet aan gezegd hebben, want de i5 deelt zowat zijn complete carrosserie met het model met verbrandingsmotor. Dat maakt hem niet alleen lekker anoniem, maar betekent ook dat er geen enkele reden is om de EV straks niet als break te gaan aanbieden.

Met 601 pk richting containerpark

Dat is ook precies wat er gaat gebeuren, want BMW deelt nu een schimmige teaservideo waarop we een breakversie van de 5 Reeks te zien krijgen. Ze verklappen er gelukkig zelf bij dat het niet gewoon om een 5 maar wel om een i5 Touring gaat, want ook hier lijkt alles gewoon identiek te gaan worden aan de Fünfer met Verbrenner. Het interessantste is echter dat de teaser niet alleen door BMW zelf gedeeld werd, maar ook door BMW’s sportieve M-afdeling. Daarmee bevestigen ze met andere woorden dat de door BMW M behandelde versie van de i5, de M60, ook zijn opwachting maakt voor de Touring. Daardoor kan je straks met 601 pk en 795 Nm koppel onder je rechtervoet richting containerpark — slik.

Vind je dat nog niet genoeg power, weet dan dat er ook weer een Touring-versie van de volwaardige M5 in de pijplijn zit. Die is dan wel niet zuiver elektrisch maar zal ook niet vrij zijn van elektrificatie, want de nieuwe M5 wordt een plug-inhybride met pak ‘m beet 750 pk aan vermogen. Die kregen we al eerder in breakvorm te zien want BMW verpakte hem in inpakpapier voor Kerst… En wil je echt al weten hoe de nieuwe 5 Reeks Touring er zonder dat inpakpapier gaat uitzien, dan wisten we hem een paar maanden geleden al eens op patenttekeningen te snappen. Op betere plaatjes is het wachten tot de officiële lancering, die vermoedelijk maar een paar weken meer verwijderd is.

Derniers articles publiés

Commentaires

Laissez un commentaire

Commentaires récents

acce 2024

Derniers Essais

Tous les essais

Derniers Chroni

Tous les reportages

Dernières Actualités

Tous les actualités