Officieel: Ferrari SA Aperta (2010)

Er zijn veel synoniemen voor "cool, mooi, knap, graaf, ongelooflijk,..." maar het juiste woord voor deze Ferrari vond ik nog niet. De jongens uit Maranello maakte vandaag hun SA Aperta bekend, de open variant van de schitterende Ferrari 599.

Eerst even stilstaan bij de naam: SA Aperta. SA is een eerbetoon aan Sergio en Andrea Pininfarina, de oprichters van het tekenhuis dat dit jaar haar tachtigste verjaardag viert. Het woord 'Aperta' betekent niet meer dan 'open', wat niet achterhaald is bij dit model. Omdat het Pininfarina haar tachtigste verjaardag is, zal Ferrari ook maar tachtig stuks bouwen van de Ferrari 599 AS Aperta, die zijn uiteraard al lang uitverkocht na een korte voorstelling op Pebble Beach.

De cabriovariant heeft een soft-top om het gewicht te beperken, in tegenstelling tot de Ferrari's 575M Superamerica. Verder werd het chassis opnieuw ontwikkeld om het stugger te maken, de AS Aperta staat ook lager op zijn poten dan andere Ferrari's. Ferrari zegt zelf "a standard of stiffness comparable to that of a closed berlinetta". Onder de kap schuilt een 670 pk sterke V12. Zij die de 599 AS Aperta kochten kunnen hem uiteraard naar eigen wensen aanpassen, zodat ze over een nog uniekere bolide beschikken. De exacte prijs zal pas in Parijs worden bekend gemaakt, maar het zal richting 400.000 euro per stuk gaan.

Ferrari AS Aperta
Ferrari AS Aperta

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Sven 17:32
afbeelding van Sven

ie is al uitverkocht, zo schijnt het.

Techno Patat 15:21
afbeelding van Techno Patat

op de grancabrio na de mooiste cabrio van het moment? hij ziet er verschrikkelijk goed uit vind ik, als non ferrari fan :D!

Glenn N 20:24
afbeelding van Glenn N

Komt nog niet aan de hielen van bv. een DBS Volante qua cabriolijn.
Vind hem dus niet echt geslaagd.

Wim 20:42
afbeelding van Wim

2nd Glenn, hoewel alles goed is om de V12 beter te horen :)

Anonieme gebruiker 15:22
afbeelding van Anonieme gebruiker

Italiaanse rommel , koop een R8 of SLS

Edit v/d redactie: Motiveer je reactie, dit is niet meer dan een fanboy-comment waar niemand iets aan heeft. We weten dat je graag een R8 of SLS wil.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws