Autosalon Brussel 2015: alle praktische info

autosalon_brussel_2015_banner

Halfweg januari opent het autosalon van Brussel voor de 93e keer haar deuren voor het grote publiek. De 93e editie is een salon voor bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto's, al leunen beide salons steeds dichter bij elkaar aan.

In 2013 haalde het salon nog 385.000 bezoekers, organisator Febiac wil dat deze editie 390.000 geïnteresseerden lokt.Daarvoor hebben ze de constructeurs kunnen overtuigen om zes wereldpremières, zeven Europese en zowat dertig Belgische premières te onthullen op hun stand in Brussel. In de komende weken brengen we van elk merk het aanbod, vandaag lees je hier alvast de praktische info voor het salon als bezoeker.

trucks

Behalve een hoop premières bij de wagens kan je dit jaar dus ook eens voelen aan de bestelwagens en terreinwagens die je op onze wegen kan zien. Voor de truckliefhebbers werden twee paleizen gereserveerd waarin van 16 tot 19 januari het aparte salon Truck & Transport zal doorgaan. Ook de inrichting van bedrijfswagens krijgt een apart paleis.

Motoliefhebbers komen dan weer aan hun trekken in de twee paleizen die voor hen werden ingericht.

droomwagens

Het wordt stilaan een traditie dat tijdens de onpare jaren, waarin het bedrijfsvoertuigen salon plaatsvindt, een exclusieve tentoonstelling wordt opgezet rond droomwagens. Die Dream Cars kan je gaan bekijken van vrijdag 23 tot zondag 25 januari.

praktische info

Het salon opent haar deuren voor het grote publiek op 16 januari en blijft geopend tot 25 januari, telkens van 10 tot 18u30. Op 15 januari is er een inhuldigingsceremonie met Prins Laurent en is er een VIP-avond tusen 15 en 24u. Nocturnes zijn er op 16, 19 en 23 januari, dan blijft het salon open tot 22u. De biker parade vindt dan weer plaats op zaterdag 17 januari.

Een inkomticketje kost je 13 euro, kinderen van 6 tot 12 jaar betalen 7 euro, onder 6 jaar mogen ze gratis binnen. Een combiticket Salon/Dream Cars kost je 17 euro, een combiticket Salon/Truck&Transport kost 25 euro.

De nieuwigheden per merk vind je onder deze link, terwijl je voor de primeurs even naar dit artikel doorklikt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 11:34
afbeelding van Carlos

Raar, heb precies nog geen wedstrijden zien passeren voor tickets ^^. Vorig jaar er 11 kunnen scoren ^^.

DasHaus 00:13
afbeelding van DasHaus

De makkelijkste manier om tickets te 'winnen': stap uw favoriete dealership binnen, veins een beetje interesse in een auto en laat subtiel eens het autosalon vallen in het gesprek. Of vraag het eens lief aan uw bankdirecteur of verzekeringsagent. Die hebben doorgaans een heel stapeltje liggen.

Wim 13:46
afbeelding van Wim

Klopt

Kevin300 18:10
afbeelding van Kevin300

Via de site van Hyundai heb ik al 2 duo tickets gewonnen :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws