Autonieuws: Autosalons

Opgemerkt: Waar zijn de Cupra's en RS'en? (Genève 2017)

De Ford Focus RS en Seat Leon Cupra staan er wel hoor, op het autosalon van Genève. Maar zowel Blauwe Ovaal als de Spaanse dochter van Volkswagen hebben te kennen gegeven dat een Fiesta RS of Ibiza Cupra niet op de planning staat. Zonde?

Een RS-derivaat van de Fiesta, die is er hoegenaamd nog nooit geweest maar een Ibiza Cupra, dat dan weer wel. Bij Ford zetten ze alvast hun denkwijze verder en geloven ze niet in een tot extremis opgepompte Fiesta. Dan weer wel in een soort van Fiesta ST+. Net zoals we destijds de ST200 hadden. Waardoor RS dus blijft voorbehouden tot de Focus.

Zowat hetzelfde verhaal valt te rapen bij Seat in Genève. Die hebben nog maar pas de Ibiza vanonder het stof gehaald maar weten in adem te vertellen dat een Cupra-variant niet op de planning staat. Grootste probleem zou daarbij het betaalmodel zijn. Het is geen publiek geheim dat de vorige Ibiza Cupra niet naar behoren verkocht. Zelfs de alom geliefde Leon Cupra zorgt in ons Belgenland bijvoorbeeld nog voor geen 5 procent van de totale verkoop.

Image
seat-ibiza-geneve

Gelukkig troost Toyota ons met de Yaris GRMN, een +210 pk sterke hothatch met sper. Nooit gedacht dat we dat gingen schrijven trouwens.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen