Renault op het Autosalon Brussel 2020: Drie wereldpremières

renault clio 2019

Renault zakt af naar het Brusselse autosalon met maar liefst drie premières. Hou je vast voor de Franse nieuwigheden.

Het zijn heus geen kleine nieuwigheden bij Renault. Niet gewoon een nieuw kleurtje voor de Talisman, wel aanpassingen op vlak van CO2-uitstoot voor de goedverkopende modellen.


Koop HIER je E-Ticket voor het Autosalon van Brussel 2020!


e-tech hybrides

Zo krijgt de pas voorgestelde Clio een E-Tech versie. Dat is een motorversie die gebruik maakt van een mild hybridsysteem. De E Tech maakt gebruik van Renaults 1.6 benzinemotor en koppelt die aan twee elektromotoren, gevoed door een accu van 1,2 kWh. Renault beweert dat die combinatie tot 80 procent elektrisch kan rijden en in een gemiddelde stadscyclus tot 40 procent minder verbruikt.

Ook de nieuwe Captur, het hogere broertje van de Clio, krijgt een E-Tech plug-in variant met dezelfde opbouw maar met een batterij van 9,8 kWh. Daardoor kan de Franse crossover tot 45 kilometer puur elektrisch rijden tot een snelheid van 135 km/u. Perfect voor de Franse snelwegen, dus.

facelifts

Een derde wereldpremière is de nieuwe Espace. De facelift zorgt ervoor dat de Espace voortaan wat eleganter oogt. Niet alleen dankzij de zwevende middenconsole, ook door de LED Matrix Vision-koplampen.

renault espace 2019

Naast deze drie wereldpremières is de stand van Renault ook de moeite omdat de tweede generatie ZOE er zijn opwachting maakt. Die tweede generatie heeft meer actieradius - tot 395 km voor de Z.E. 50-versie. Tenslotte is ook de vernieuwde Koleos van de partij op de stand.

Renault kan je vinden als je doorheen Paleis 5 loopt. De stand bevindt zich naast de stand van dochtermerk Dacia. Voor de Alpine A110S wandel je naar het paleis van de Dream Cars. Alle praktische informatie lees je in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws