Mercedes op het autosalon Brussel 2020: De grootste

-

De Mercedes-stand op het salon van Brussel is met voorsprong de meest uitgebreide. Maar hebben ze ook wat interessant voor jou in petto?

Met meer dan dertig wagens op de stand alleen al, en nog een stuk of vier bij de Dream Cars is Mercedes het best vertegenwoordigd op het autosalon, of Volkswagen moest ons nog een persbericht sturen met hogere cijfers. Maar is kwantiteit ook interessant, of verhullen ze daarmee eigenlijk dat er niks nieuws te vertellen is? Wel, met 11 Belgische premièremodellen en zelfs 3 wereldpremières kan je als liefhebber van nieuwigheden niet klagen.


Koop HIER je E-Ticket voor het Autosalon van Brussel 2020!


EQ hybrid power

Zo is er de wereldpremière van de Mercedes GLA, die meteen drie verschillende versies op de stand ziet verschijnen, waaronder de potente AMG GLA 35 4Matic.Onder de Belgische primeurs vinden we dan weer de A 250e EQ Power en B 250e EQ Power, de hybride versies van de A- en B-Klasses. Evenzeer een Belgische première is de GLB.

Verder vinden we ook AMG A en AMG CLA 45 S & Shooting Brake terug, die een bekende motor in de nieuwe A-Klasse en CLA plant. Een trapje hoger is er de C 300de Break. De hybride dieselmotor die je in de E 300de vindt - die elders op de stand staat - zit nu ook in de C-Klasse break. Als dat een even groot succes wordt als in zijn grotere E-broer, mag Mercedes zich alvast in de handen wrijven. Mercedes heeft trouwens de beslissing gemaakt om haar plug in-hybride modellen onder de noemer "EQ Power" te groeperen. Zo heb je ook de S 560e.

Volledig elektrisch zijn de EQC en de EQV, waarvan die laatste ook alweer zijn Belgische première beleeft. Busjesrijden kan voortaan dus ook elektrisch.

Wil je meer AMG-modellen, dan moet je je naar Paleis 1 reppen. Daar vind je de Mercedes-AMG G63, de AMG GT R en de AMG S 63 Coupé. Wil je wat dromen over de Formule E-bolides, dan kan je je vergapen aan de Mercedes-EQ Formula E.

Mercedes zelf vind je in Paleis 5, waar het een klein stukje van de stand afstaat aan smart. Alle praktische informatie vind je terug in ons overzichtsartikel.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws