Live op de IAA 2013: Peugeot 308 R Concept blijft voorlopig binnen

peugeot-308-r-iaa

Bij Volkswagen, Ford en Renault mogen ze juichen, want Peugeot zal de 308 R niet direct gaan bouwen. Jammer wel, want alle puzzelstukken liggen klaar, denken wij.

Bij Peugeot zijn ze echter benieuwd naar wat de RCZ R teweeg brengt, alvorens de 308 R in productie te nemen. Beiden delen dezelfde motor en ook wat andere componenten zien we terugkomen bij alletwee. Bij Peugeot vertellen ze wel dat een lichtere variant op stapel staat, al zou de 270 pk in de R-variant wat veel poeier zou hebben. Vreemd, want bij Renault doen ze het al langer met de R.S. en Peugeot Sport hield zich bezig met de wegligging van de 308 R. Ook in de lagere klasse zien we geen R-variant verschijnen. Nochtans heeft Peugeot de motor uit de RCZ R en 308 R speciaal gebouwd voor de 208 R5 rallywagen, dus daar kan het niet aan liggen.

peugeot-308-r-iaa

De centen van lanceringen voorziet Peugeot liever voor een volumemodel als de op stapel staande 308 SW dan ze in de nichemarkt van de 308 R te steken. Dan zullen we maar wat genieten van deze concept car...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 16:02
afbeelding van Carlos

Spijtig.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws