Audi TT Quattro Coupé Concept staat trapje hoger

Audi stapt stilaan af van de 2.5 vijfcilinder TFSI, want ook voor de TT Quattro Coupé Concept nemen ze de 2.0 TFSI onder de arm. Deze concept car geeft een idee van hoe de volgende TT-RS er mag gaan uitzien.

De 2.0 TFSI, die je ook kent uit de Audi S3 (300 pk), of de Golf GTI (220 of 230 pk), heeft zijn sporen ondertussen ook al verdiend. In de TT Quattro Coupé Concept produceert hij 420 pk en 450 Nm, hij krijgt ook een S-Tronic automaat met dubbele koppeling ter beschikking. Dat geeft de 1.344 kg zware TT Quattro Coupé Concept recht op een 0-100 tijd van 3,7 seconden. Dat is dik een halve seconde sneller dan de huidige TT-RS.

audi-tt-quattro-coupe-concept

De concept car is niet alleen potent, hij ziet er ook patent uit. 20 inch velgen, een dikke spoiler op de achterklep, hier en daar wat koolstofvezel onderdelen en een diffusor om het af te werken, alles zit er op om deze TT Quattro Coupé Concept in het oog te laten springen. Binnen siert Alcantara het interieur, dat wordt opgevuld met kuipstoelen voorzien van vierpuntsgordels.

audi-tt-quattro-coupe-concept

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws