Citroën Aircross Concept: De Cactus achterna

citroen-aircross-concept-2015_04

Na het nodige geplaag de voorbije weken heeft Citroën de Aircross officieel voorgesteld. Een conceptwagen die het succes van de C4 Cactus moet verder zetten op grote voet.

Laten we er geen doekjes om winden, deze Aircross Concept is de voorbode van een op til staande productievariant van de C4 Aircross. Was deze concept dus een paar keer te warm en haal er de extravagante trekjes vanaf en je kan het resultaat wel inbeelden. Al zijn het net die waanzinnige trekjes die deze concept zo lekker maken.

Vooraan zien we een expressief smoelwerk met verlichtingtrekjes van de Cactus die doorlopen in de grille met de twee Chevrons en een wereldprimeur. De beschermende Airbumps die je namelijk op de Cactus vinden worden nu hervormd tot Alloy Bumps. Als een soort van stootranden onderaan de wagen die moeten beschermen tegen laterale schokken (lees: stenen, kleine boompjes, etc...).

 citroen-aircross-concept-2015

Die Alloy bumps vind je ook terug op flank en op de wielbogen. De raampartij bij de achterdeur wordt gesierd door een chromen omlijsting die door het leven gaat als Air Sign. Achteraan zien we dan weer diep uitgesneden lichten en stevige einddempers die worden omgeven door - jawel hoor - een Alloy bump. Afwerken doet Citroën deze concept met een setje stevige 22-duims velgen.

Kleurbom

Doen we de deuren van de concept open, waarbij de achtersten averechts opengaan, dan trakteren de designers ons op stoelwerk waarvan je spontaan hoofdpijn krijgt. Niet door de vorm, wel door het kleurschema. Kijk je voorbij die stoeltjes, dan zie je een knoert van een stilistische middentunnel (lees: haalt het productiemodel nooit) en twee 12-duims schermpjes vooraan. Het rechtse daarvan kan je vrij bewegen.

 citroen-aircross-concept-2015

Onder de kap van de concept ligt een hybride-opstelling. Een 1.6-liter benzine van 218 pk wordt bijgestaan door een elektromotor van 95 pk. Goed voor een sprint in 4,5 seconden, een normverbruik van 1,7 liter en de mogelijkheid om 50 km elektrisch rond te zoemen. Hebben we al gezegd dat dit een concept is? Later deze maand zal Citroën de wagen voorstellen op het autosalon van Shangai.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws