Audi Aicon Concept rijdt autonoom

audi-aicon-concept-iaa-2017_7

Het meeste nieuws valt vanavond toch bij Audi te rapen, want naast de achterwielaangedreven R8 is er ook nog deze Aicon Concept car.

De Aicon is voor Audi wat de Vision E voor Skoda is en de Buzz-modellen voor Volkswagen. Het gunt je een blik op de elektrische toekomst. Maar de Aicon is wat meer dan dat, hij voegt daar autonoom rijden aan toe.

De Aicon toont dan ook de heel verre toekomst, want ze vergaten het stuur en de pedalen te monteren in deze concept car.

Heel extreem is de wagen dan weer niet qua motorisatie, want met zijn 354 pk en 550 Nm koppel uit vier elektromotoren is hij niet exuberant krachtig. Wel haalt de wagen een radius van 700 tot 800 km en is het accupakket volgens Audi in minder dan een half uur tijd het accupakket weer voor 80 procent opgeladen.

De wagen is 5,44 meter lang, 2,1 meter breed en 1,5 meter hoog. De wielbasis meet 3,47 meter. Vooral dat laatste is opvallend, want een gemiddelde berline van tegenwoordig heeft net geen 3 meter wielbasis. Audi rust de wagen uit met 26 inch grote wielen. Dat lees je goed, 26 inch, daar gaan we naartoe.

Ook de koplampen werden naar de geschiedenisboeken verwezen, en maakten plaats voor vlakken die licht uitstralen. Volgens Audi gaat het om 600 3D pixels op de achterzijde van de schermen. Die worden gebruikt om andere weggebruikers te waarschuwen, of signalen uit te zenden. Minecraft zal je er voorlopig nog niet op kunnen spelen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws