Subaru Levorg Prototype brengt turboboxer terug! (2019)

Subaru Levorg Prototype 2019

Subaru toont op het autosalon van Tokio een voorbode op de nieuwe generatie Levorg. Die "Levorg Prototype" pakt uit met een nieuwe boxermotor. 1.8-liter groot maar mét een turbo. Het motorblok dat Subaru nodig heeft voor Europa?

Laat ons eerlijk zijn, Subaru bouwt enkele van de strafste alleskunners ter wereld... alleen passen die niet geheel in het Europees plaatje waar voorwielaangedreven pseudo-crossovers de plak zwaaien. Daarenboven; Subaru hecht weinig belang aan de Europese markt. Toch zijn ze hier aanwezig. Met een simpele gedachtegang: is er een Europeaan die onze filosofie kan smaken? Dan moet die natuurlijk een Subaru kunnen kopen.

Turbo turbo

Wat dat te maken heeft met deze Levorg Prototype? Alles! Want de Levorg is een stationwagen. En Europa, dat is hét stationwagencontinent bij uitstek. Toch is de huidige Levorg hier maar matig succesvol. Dat heeft zonder twijfel grotendeels met de aanwezig motor te maken. Want de atmosferische benzineblokken gekoppeld aan een CVT-automaat doen niet meteen Europees aan.

Subaru Levorg Prototype 2019

Die "fout" wil Subaru rechtzetten met de nieuwe generatie Levorg. Of dat bewijst deze Levorg Prototype toch. Die rolt op het Subaru Global Platform dat het merk ook gebruikt voor de Impreza, Outlander en Outback én dit prototype pakt uit met een nieuwe boxermotor. Die benzinedrinker is 1.8-liter groot, telt 4 cilinders en krijgt een turbo aangemeten. Voorts spreekt Subaru van "directe injectie" en "lean burn"-technologie. Simpel gezegd; Het verbruik, CO2-uitstoot en vermogen moet een stuk beter zijn dan bij de huidige blokken van het merk.

Prestatiecijfers geeft Subaru evenwel nog niet mee. Al doen de geruchten de ronde dat dit blok gebruikt zal worden voor de nieuwe Impreza STI. Die doet het momenteel met 300 pk. Waardoor het niet ondenkbaar is dat deze 1.8 ook tot zulke vermogens zal uitgewrongen worden. Renault doet het tenslotte ook in haar Mégane R.S. Trophy.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws