Officieel: Volkswagen ID Space Vizzion toont toekomstige elektrische break

-

Als je naar de huidige markt kijkt, dan zie je geen elektrische breaks. Hangt het van Volkswagen af, dan komt daar binnenkort verandering in. Daarom ontwikkelden ze deze ID Space Vizzion.

De ID-reeks is het elektrische submerk van Volkswagen waaronder ze eerder al de ID.3 in zijn productievorm plaatsten. Dat het niet bij dat model blijft, toonde eerder al de ID.Crozz en laat Volkswagen nu ook zien met deze ID.Space Vizzion.

boodschappen doorgeven

Uiterlijk heeft de ID.Space Vizzion een aantal gimmicks, waarvan we niet zeker zijn of ze de productiefase halen. Zo is de geperforeerde bumper voorzien van verlichting waarmee de auto kan communiceren met de buitenwereld. Ook het VW-logo licht op. De LED-dagrijverlichting zit in de matrixkoplampen, al vind je ook in de zijkant van de bumper extra ledverlichting. Ook de richtingaanwijzers zijn daar overigens terug te vinden.

VW-ID-space-vizzion-Concept-2019

De ID.Space Vizzion staat op Volkswagens nieuwe MEB-platform dat het merk zal gebruiken voor al haar elektrische voertuigen - behalve dan die e-Up!. De ID.Space Vizzion meet 4,96 meter lang, waarmee hij zelfs groter is dan de huidige Passat Variant. De wielbasis van deze ID.Space Vizzion meet 2,97 meter lang. Veel kofferruimte heb je echter niet extra over, met die afmetingen; de 586 liter bagageruimte is een pak minder dan de 650 liter van de Passat Variant. Ohja, zag je de twee longboards in de koffer al?

VW-ID-space-vizzion-Concept-2019

Volkswagen plaatst een elektromotor op de achteras met een vermogen van 279 pk en 550 Nm. Maar dat is niet de enige mogelijkheid. Behalve deze basisversie is er namelijk eentje die het voorgaande combineert met een 102 pk sterke elektromotor op de vooras, goed voor een gecombineerd vermogen van 340 pk. Die laatste versie sprint in 5,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Een begrensde topsnelheid van 175 km/u en een braaf huisvaderrijgedrag zorgen ervoor dat je 590 km ver raakt volgens de WLTP-cyclus. De accu heeft een capaciteit van 77 kWh.

VW-ID-space-vizzion-Concept-2019

vegan leder

Binnenin vinden we een interieur zoals we het wel willen in een productieauto. Een 15,6 inch groot touchscreen voorziet je van alle informatie. De Virtual Cockpit krijgt een ID-afgeleide in deze wagen waarop de belangrijkste zaken worden weergegeven. Andere info vind je terug op een Head-Up Display met augmented reality. Volkswagen maakt gebruik van duurzame materialen voor het interieur. Zo is er AppleSkin, een kunstleder dat Volkswagen omschrijft als vegan leder. Het apart ogende stuurwiel heeft tenslotte nog aanraakgevoelige toetsen.

VW-ID-space-vizzion-Concept-2019

De productieversie van de ID.Space Vizzion laat nog even op zich wachten. In 2021 ziet de auto pas het licht in zijn productievorm. In tussentijd kan je wel al een ID.3 gaan bestellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 15:00
afbeelding van John

Door het vlakke logo lijkt het wel of het midden van het stuur ook een schermpje is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws