MG Cyberster GTS concept gooit het dak derop! (2024)

MG Cyberster GTS

MG toont tijdens het Goodwood Festival of Speed hoe een Cyberster mét dakje er uit zou zien. Maak kennis met de MG Cyberster GTS Concept!

MG beleefde gloriejaren met de MG A en MG B, twee Britse compacte roadsters met een schappelijk prijskaartje. Die roadster kwamen er echter ook als coupes. De MG B GT kent nu zijn spirituele opvolger... in de vorm van de Cyberster GTS!

Meer stijl dan inhoud

Moest je het even zijn vergeten, de Cyberster is een gloednieuwe elektrische roadster van MG die dit jaar écht naar Europa komt. Althans - extra importheffingen in het achterhoofd - dat hopen we. Die cabrio krijgt tijdens het Goodwood Festival of Speed gezelschap van een coupé-broertje, de Cyberster GTS. Temper echter je enthousiasme, vooralsnog gaat het over een stijlstudie, getuige het ontbreken van een interieur.

MG Cyberster GTS

Toch laat MG los dat het conceptmodel uitgerust is met een elektromotor op de achteras, net zoals dat ook het geval is bij de basis Cyberster zonder dak. Wat de exacte plannen zijn met deze Cyberster GTS is niet meteen duidelijk. Zonder twijfel gooien de hogere importtaksen serieus wat roet in het eten, want zonder die extra 38% had deze Cyberster GTS een spotgoedkoop elektrisch alternatief kunnen worden voor de Porsche 911 coupe. Het enige wat de designers kwijt willen, is dat 2025 de 60ste verjaardag markeert van de lancering van de MG B GT coupe. We geven het maar even mee...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws