Fiat 500 + 458 Italia motor = ... 550 Italia!

Of het nu genieën of compleet gestoorde gekken zijn, daar zijn we nog niet helemaal uit, maar hun laatste ontwerp neigt toch meer naar het laatste toe. De heren bij Lazzarini Design kregen het in hun hoofd om de kleine Fiat 500 (die al genoeg plezier levert met 163pk) uit te rusten met de 4,5l V8 bekend uit de Ferrari 458 Italia. Wegens technische redenen schroeven ze wel de 570pk terug naar een veel beschaafdere 550.

Hun plan is de motor achterin de wagen te lepelen. Om dit V8 geweld uit Maranello te accommoderen hebben ze Cinquecento een iets minder schattig uiterlijk moeten geven. Breed uitgebouwde wielkasten en een verlengde wielbasis (anders was er geen plaats voor de versnellingsbak van Ferrari) domineren nu de wagen.

De wagen moet in totaal 1000kg gaan wegen, wat niet veel meer is dan een standaard 500. Zoals het vroeger ook wel eens werd gedaan is de brandstoftank verplaatst naar vanvoor. Ik denk niet dat veiligheid een van hun prioriteiten is bij de ontwikkeling van dit monster.

Of de wagen ooit gebouwd zal worden? De kans is klein, maar stiekem hopen wij van wel. Lazzarini Design is alvast op zoek naar een dikke 400 000 euro om de ontwikkeling te bekostigen. Als je nog ergens geld onder de matras hebt steken waar je nog geen plannen voor hebt, Lazzarini Design ontvangt het graag.

WCF / Autoblog.it

Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws