Exclusieve 599XX Evo van € 1,4m voor Google VP

ferrari 599xx evo

Enkele maanden geleden maakte Ferrari bekend onder andere een 599XX Evoluzione te gaan veilen. Alle opbrengst zou naar de slachtoffers van de aardbeving in de Emilia-Romagna regio gaan. Afgelopen weekend heeft de winnaar van de 599XX zijn nieuwe aanwinst in ontvangst mogen nemen tijdens het F1 weekend in Monza.

Het winnende bod bedroeg € 1,4m euro en kwam van de vice president of engineering bij Google, Benjamin Sloss Treynor. Hij nam de wagen in ontvangst tijdens het afgelopen Formule 1 weekend in Monza (IT).

De wagen, die hij knalgeel heeft laten verven, werd hem gepresenteerd door Ferrari baas Luca di Montezemolo en F1 supersterren Fernando Alonso en Felipe Massa.

In totaal werd er tegen de € 1,8 miljoen euro verzameld voor de slachtoffers van de aardbeving eerder dit jaar. Naast de 599XX Evo stond er onder andere ook nog een V8 motor uit een vorige F1 wagen en een race-pak gedragen door Giancarlo Fisischella te koop.

De 599XX Evo is een ultieme circuitracer: met zijn 750pk sterke 6l V12, speciale aerodynamische toevoegingen en Ferrari's laatste nieuwe snufjes kan hij een Nürburgring tijd van 6:58.16 neerzetten. Of de wagen veel uit zijn garage gaat komen weten we niet, maar we hopen alvast van wel. Benjamin Treynor Sloss is een echte autoliefhebber (toegegeven, eentje met veel geld) en neemt zijn wagens graag mee naar het circuit of de dragstrip (hij is en blijft een Amerikaan). Hij bezit onder andere reeds een sterk gemodificeerde Corvette ZR1 en 458 Italia.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:37
afbeelding van Techno Patat

Ligt dat nu aan mij of is die 640 een beetje weinig? De 599 GTO doet dat al ongeveer, en de FXX (die de motor deelt met de 5XX) heeft er toch 700 of zelfs 750 met de EVO?
Don't shoot me if i'm wrong, ken de getallen niet juist vanbuiten en m'n hoofd staat niet meer op Googlen naar getallekes :p!

Leuk voor die kerel dat hij ermee kan spelen, en het zal wss nog de best buy geweest zijn! Was het al niet 1.000.000 voor een 5XX? Dan nog eens een smak erop voor de EVO en je zit niet ver van de 1.4! Maar hij kan het wel van z'n belastingen aftrekken (een goed doel steunen... Ik vermoed dat die regel ook in de VS geld?)

Nathan 15:12
afbeelding van Nathan

Inderdaad Techno, bedankt! Ik was me ook niet zo aan het concentreren op de getallen blijkbaar ;)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws