Wat was jouw eerste rit?

Rijbewijs-eerste-rit

Aah, eindelijk dat roos papiertje in handen. Vrijheid, wilde avonturen en memorabele verhalen liggen in het verschiet. Die eerste keer dat je dan ook alleen op de baan gaat is er één om nooit te vergeten. Of toch niet helemaal?

Je kijkt er maanden/ jaren naar uit, die eerste keer alleen met de auto op de baan. Geen dwaze "L" van loser op het achterraam en geen bemoeizieke moeder die bij elke voorrang van rechts schreeuwt dat haar laatste uur heeft geslagen. Eenmaal zover kan je niet wachten om rustig over de weg te cruisen met het raampje naar beneden en de zonnebril op je neus.

Mijn eerste rit op zelfstandige basis was - zoals het een echte metroseksuele autoliefhebber betaamt - naar de kapper. Want hey, je moet er goed uitzien in het straatbeeld. Een rit van nog geen tien kilometer die ik nooit meer zal vergeten. De daaropvolgende drie maanden van sneeuw zal ik trouwens ook nooit vergeten...

Wat was jullie eerste rit met je vers geurend roos papiertje in je achterzak?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 11 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Mamaatje 12:25
afbeelding van Mamaatje

"Bemoeizieke moeder" ??? Mamaatje kan daar niet mee lachen hė !

Carlos 21:35
afbeelding van Carlos

Pfff als mijn ouders meerijden hoor je ze dat nog steeds zeggen!! "Pas op! Ze remmen vanvoor!" "Pas op! Het gaat oranje(rood) worden!!"
De zin: " euhm, je gaat te voet hè!" Wordt nogal veel gezegd ^^

Mijn eerst rit, by my self, was gelijk richting kust voor een weekend ^^

yoran 14:27
afbeelding van yoran

Ik was zo blij met dat roos papiertje dat ik gewoon een toertje ben gaan doen. Met de AX 1.1 van mijn ma :D

Mesoerrie 18:13
afbeelding van Mesoerrie

Ergens op een avond mijn zus gaan halen in oostende. Maar net als bij carlos moeit mijn pa zich ook nog steeds als hij met mij meerijdt...

Wim 19:34
afbeelding van Wim

Blokje rond natuurlijk :)

B4 22:46
afbeelding van B4

Ik geloof van het gemeentehuis naar huis

Kevin 23:15
afbeelding van Kevin

van thuis naar mijn toenmalige studentenwerk.

Techno Patat 23:54
afbeelding van Techno Patat

Ikke van thuis naar m'n weekendwerk! En ik moest bellen als ik er was, en ik moest naar hun bellen als ik dan thuis was :P! Dat waren tijden dat mensen nog niet goed beseften welke rotzak ik nog niet was en er om me gegeven werd :P! Nu zeggen ze allemaal: ge trekt uwe plan maar, tkomt wel in orde :P!

Glenn 15:06
afbeelding van Glenn

Hier ook gewoon een toerke gedaan. Wel serieus moeten zagen om de sleutels vast te krijgen. Volgens mij straalde de jeugdige overmoed iets te hard van mijn gezicht :p

Cliff Haerden 14:30
afbeelding van Cliff Haerden

Ik reed al alleen met een L en werkte in Brussel, dus eerste rit met L was direct naar het werk, zonder L waarschijnlijk ook denk ik :)

Yeelen 16:35
afbeelding van Yeelen

Bij mij was het een ritje naar de Delhaize, wat ik op de terugweg toch iets te saai vond en besloot een 'omwegske' te maken. Even later was ik in Stekene en vond ik het wel tijd om terug naar Gent te keren :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws