Chris Harris start eigen Youtubekanaal

porsche_918_spyder_chrisharris

Chris Harris, bij elke échte Autofan een vaste waarde zoals overstuur bij een C 63 AMG. De bekende Brit kondigde gisteren aan zelf een Youtubekanaal op te starten na al het gemorrel bij DRIVE.

Via een post op Kinja kondigde Harris het nieuwtje aan dat hij naast DRIVE ook een eigen Youtubekanaal zal starten. De reden daarachter is logisch. Sinds enkele maanden verplicht het DRIVE-kanaal je om te betalen voor hun video's. Dit onder DRIVE+. Op DRIVE - zonder die plus - staan dan korte samenvattingen/ teasers die je hongerig maken voor de langere filmpjes. Dit ontketende een storm van kritiek, maar was voor de manschappen achter het kanaal de enige manier om geld in het laatje te brengen.

Harris, die video's maakt voor DRIVE kon zich blijkbaar niet helemaal vinden in het nieuwe systeem. Daarom zal Chris Harris on Cars een apart Youtubekanaal worden dat gelanceerd wordt op 12 november. De driftende Brit blijft echter wel werken voor DRIVE, dus hoe dit allemaal juist concreet gaat werken, daarvoor is het dus nog een maandje wachten. Zijn uitleg lees je hier.

DRIVE?

Heb je nu juist Chinees gelezen? DRIVE is een Youtubekanaal dat enkele van de beste journalisten op aarde samenbrengt om heerlijke stukken te maken over auto's. Verplichte kost voor elke Autofan, al werd dit jaar hun geldkraan toegedraaid door Google (eigenaar van Youtube). Daarom moesten ze naar andere manieren zoeken van inkomsten. Die vonden ze in een Youtubekanaal waarvoor je maandelijks moet betalen, DRIVE+. Voor velen een stap te ver. Ergens logisch ook, want wat je jarenlang gratis kreeg, moet je nu voor betalen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws