1 April: smart forrail loopt op rails... letterlijk

smart-forrail

Hoe je de range van een elektrische smart oneindig maakt? Door hem op de tramsporen te plaatsen natuurlijk!

Bij smart waren ze de files dusdanig beu dat ze een speciaal model hebben ontwikkeld dat in Duitsland op de tramlijnen mag rijden. En als je daar toch al rijdt, dan kan je ineens gebruik maken van de stroomlijnen erboven. De smart forrail is geboren.

Initieel zullen werknemers tussen de Stuttgart-Untertürkheim & Stuttgart-Möhringen fabrieken gebruik kunnen maken van enkele prototypes waarna de wagen begin 2016 in productie zal gaan (Nou echt).

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
marksken 13:19
afbeelding van marksken

Zoals ik al eerder verkondigd heb, de snel en gewestwegen uitrusten met stroom (bovenleiding, onderleiding, microgolfgleuf, ...) zodat de voertuigen elektrisch kunnen rijden en eventueel opladen zodat ze op de kleine wegen tot aan hun eindpunt kunnen. De uitstoot, indien van toepassing, wordt verschoven naar de centrales waar het optimaal onder controle kan worden gehouden volgens strenge normen. De CO2 kan zelfs afgevangen worden.
Vereist aanpassing aan het wegennet maar een serieus pak minder inkomsten voor de overheiw.

Adriaan 13:41
afbeelding van Adriaan

Minder inkomen? Hoeft niet he, je kan perfect elke auto een identificatie techniek laten toepassen waardoor het illegaal zou zijn om elektriciteit af te nemen zonder zo een "chip". (en dat verschilt nu niet bepaald veel van de huis elektriciteitsaansluitingen)
Maar waar ik me met draadloos opladen met groot vermogen wel vragen over stel zijn wat de gevolgen zijn van de elektromagnetische straling. We kennen nog altijd de gevolgen daar niet van, dus een beetje voorzichtigheid lijkt me wel op zijn plaats.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws